zondag 8 juni 2014

Biezenmortel 3

EERSTE PEILING MASTERS CLASS BIEZENMORTEL 3

We willen weer naar Biezenmortel in Noord-Brabant.
De opzet van Biezenmortel 3 wordt gebaseerd op maandelijkse digitale informatie- en onderzoeksessies in blog-vorm en afgerond met een bijeenkomst van 4 dagen in het voormalige klooster.

De deelname aan de masters class is uitsluitend open voor oud-cursisten van Quilten Speciaal en van de twee-jarige cursus van de DIY Textile School in Amsterdam. Deze masters class werkt naar een openbare tentoonstelling toe, die plaats zal vinden in oktober 2015 in Veldhoven. We werken met een gezamelijke thema, dat ook de titel van de tentoonstelling wordt.

In de loop van acht maanden moeten de deelnemers 4 quilts van 1 x 1 meter af hebben en deze + een werk in progress meenemen naar de bijeenkomst in Biezenmortel.
 De cursisten treden op zowel als juryleden als curatoren. Ongeveer 40 quilts worden geselecteerd na zorgvuldig analyse en beoordeling voor de tentoonstelling, die ook kant en klaar gemaakt moet worden voor presentatie de maand daarop –denk aan statements, (digitale) portfolio, flyers, catalogus, persberichten .

Biezenmortel 3 is geen techniek class. De focus blijft zoals in Biezenmortel 2 op het kijken an analyseren van kunstwerken. We ontwikkelen het vertrouwen om kritiek te kunnen geven op eigen en elkanders werk verder door individuele coaching en groepsprocessen. Verder wordt er aandacht besteed aan artist statements, fotografie, presentatie en portfolios.

Flox den Hartog Jager heeft zich weer bereid verklaard de organisatie voor zich te nemen. Linda Colsh is in de tussentijd verhuisd terug naar de VS en Jette Clover heeft een nieuwe concept voor Biezenmortel 3 opgesteld.
De digitale sessies beginnen 15 januari 2015.
De bijeenkomst zal plaats vinden van woensdagavond 10 (of 17 september tot zondagmiddag 14 (of 21) september 2015. De kosten zullen tussen de 500 en 550 euro zijn.

We willen graag weten of deze masterclass haalbaar is.
 Ben je geinteresseerd, stuur dan een mail naar Flox (floxdhj@gmail.com). De inschrijving (first comes first) zal eind september 2014 plaatsvinden. Ieder die nu een email stuurt naar Flox zal daarvoor uitgenodigd worden.

Geen opmerkingen: