donderdag 23 oktober 2014

Een koffer vol inspiratie


2.jpg.CROP.article920-large


Soms hoef je op internet niet ver te zoeken om inspiratie te krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de inhoud van deze koffers, die op de zolder van een psychiatrische inrichting werden gevonden.
Van wie de koffers waren en wanneer die personen leefden en hoe ze in de kliniek kwamen weten we niets en toch zeggen de foto's veel. Elke koffer roept een andere sfeer op en vertelt een verhaal. 


Ook de koffers zelf zijn al een prachtige bron van inspiratie. Dit zijn de koffers van patienten, maar ook hier zou je net kunnen doen of het anders was en verhalen kunnen verzinnen. Waar ging de eigenaar heen, was het op vakantie, naar familie, naar zee, of juist naar de bossen. Werd de koffer vervoerd per fiets of per auto of gingen de mensen juist per trein.


Mijn oma had zo'n rieten koffer. Eigenlijk was het meer een doos met een deksel die bij elkaar werden gehouden met een riem.Een heel ander maar net zo mooi verhaal komt uit het Foundling Museum. (Klik op online Exhibition). In het weeshuis werd van de kleertjes van de vondelingen (=foundlings) een klein stukje afgeknipt en bij het registratieformulier bewaard. Het idee was dat de moeders na jaren nog precies zouden weten welk kind van hun was aan de hand van de stukjes stof.Nu ben ik wel benieuwd of deze verhalen zullen leiden tot een nieuwe quilt. Een quilt met een verhaal, of een quilt die de sfeer van de oude verhalen heeft met mooie oude kantjes en kleine parelmoeren knoopjes.

Flox den Hartog Jager

1 opmerking:

Jo Huijsman zei

Een uitdaging om van dit onderwerp een quilt te maken.