vrijdag 13 juni 2014

De puntjes en komma's

De selectie van de quilts voor de jaarlijkse algemene tentoonstelling (ATT) is achter de rug. Ruim 200 quilts zullen straks in Arnhem te zien zijn, samen met de eindwerkstukken van de cursus Quilten Speciaal.
Alle formulieren en bijbehorende foto's zijn keurig gerangschikt in mappen: thema, algemeen en art. 


Om straks de naamkaartjes en de catalogus op orde te hebben moeten alle gegevens worden gecontroleerd. Naam maker, naam quilt, grootte en omschrijving. En dat is een hele klus. De een leest voor en de ander controleert en verbetert het Excell-bestand. En dan gaat het vaak ook om punten en komma's.


Maar met het zonnetje en een lekker bakje aardbeien uit eigen tuin erbij is dat helemaal geen straf.

Het meest lastig is het nog om de toelichting die de mensen hebben geschreven in te korten. Want hoewel er maximaal 20 woorden voor gebruikt kunnen worden hebben de meesten er meer nodig. En sommigen schrijven zelfs een hele brief erbij. En zie dan maar eens de kern daaruit te halen!
Dat levert ook wel eens verschil van mening op, want afhankelijk van waar je de komma zet, kan een betekenis helemaal anders worden. Maar leuk om te doen en soms een aha-erlebnis.
We zijn op de helft want er moesten ook nog puntjes op de i gezet worden met betrekking tot standbouw en de indeling van de kerk (hoe krijgen we alles erin?).
We hebben dus nog een dag nodig om punten en komma's te controleren en dan kan de vormgeefster aan de slag om alles weer in een mooie catalogus te zetten. Dit jaar weer op volgorde van nummering zodat de bezoekers het makkelijk terug kunnen vinden.
Laat de zon dus maar schijnen en de aardbeien groeien, dan komen we er wel.
Zonnige groet.

7 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Wat een werk, en wat goed dat we het op dit blog kunnen volgen. Succes met het werk.

Rose-Anne de Haan zei

Succes met alle voorbereidingen. Het gaat vast en zeker weer een geweldig festijn worden.

Jannie de Breuk zei

Een hele klus maar leuk om te doen. Success en gaat helemaal goed komen.

Hannie de Beer zei

Een flink karwei! Maar jullie wel toevertrouwd. Knap hoor om dat zo weer voor elkaar te krijgen!

Wilma zei

Jullie kunnen het. En ja het is wel een hele klus

Nienke zei

Een goede voorbereiding is het halve werk, super dat jullie je hier sterk voor maken!

Jo Huijsman zei

Geweldig dat jullie al dat werk verrichten, zodat wij er straks in september van kunnen genieten. Ik ga de komende tijd maar eens een hoes volgens de regels maken.