donderdag 9 april 2015

Workshop!

Als art quilter(ster) is het erg fijn om in een groep te zitten met andere gelijkgestemden. In het land is er één in het Noorden, één in het zuiden en de groep waar ik bij ben aangesloten, in het Oosten. Onze groep, Art Quilt groep Oost, begon op een zolderkamertje bij één van de leden, maar wij groeiden. Op dit moment bestaat de groep uit 15 leden en hebben we een zaal gehuurd voor onze maandelijkse bijeenkomsten. Het voordeel om in zo'n groep te zitten is dat er veel kennis is onder de leden en kennis kunnen we delen. Elke maand is er weer een ander onderwerp, dit kan een techniek zijn of een oefening, eigenlijk van alles. Deze maand ben ik aan de beurt en de techniek is Deconstructed Screen Printing (DSP) ofwel Breakdown Printing. De voorbereidingen kostten we heel veel tijd, leuke tijd, de eerste vraag was hoeveel printpasta is er nodig, zonder dat leden met een overschot blijven zitten, stel je voor dat dit niet hun techniek is waar ze verder mee willen.
Daarom zijn er pakketjes gemaakt printpasta mee te maken, je hebt dan ureum, metafosfaat en verdikker nodig en er zijn zeefdrukramen nodig. Collectief bestellen scheelt soms erg veel geld, morgen gaat er een doos met 13 zeefdrukramen mee. Om te laten zien wat er allemaal nodig is een opsomming.
Materiaal wat reliëf achterlaat in het zeefdrukraam, dit kunnen materialen zijn die niets kosten, zoals mandarijnen netjes, parket ondervloer, bubbeltjes folie een oud stuk kant van de rommelmarkt, er gaan ook nog vorkjes van de snackbar mee.
Verder een garde om de printpasta te maken, ook van de rommelmarkt, want dit is niet meer geschikt voor in de keuken. Rakels in allerlei soorten, handschoenen en een stuk antislip mat.
Niet te vergeten de Procion MX poederverf. Het geldt voor een feestje altijd dat de voorpret het belangrijkste is, voor mij waren dat de voorbereidingen. Nu maar hopen dat de leden het ook als een feestje gaan ervaren, misschien morgen nog niet, maar dan wel in Juni als we de zeefdrukramen, die inmiddels goed droog geworden zijn, gaan bewerken met printpasta zonder verfpoeder, dan wordt het resultaat pas zichtbaar. Zie voor mijn Breakdown lap mijn Blog.

2 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

Ik heb er zin in Aart. Ik weet zeker dat het een feestje wordt.

Saskia zei

Wij van groep "zuid" :) hebben een breakdownprint dagje gehad met Hannie.
Dat was zeer geslaagd. Jullie lappen worden ongetwijfeld ook erg mooi.