donderdag 9 oktober 2014

Linnie Quilts

Eerder dit jaar heb ik jullie verteld over een project dat na aan mijn hart lag en dat ik heb opgepakt naar aanleiding van het verlies van een dierbare quiltvriendin (als je wilt teruglezen kan dat hier http://quiltersgilde.blogspot.nl/2014/02/vele-handen.html ). Hoog tijd om jullie weer een update te geven van waar we staan.

Ik had toegezegd 3 projecten (af) te maken waar Linda aan was begonnen of plannen voor had zodat haar man niet alleen met een doos mooie lapjes achter zou blijven. Het eerste project was een pineapple quilt van een groep stofjes die Linda zelf al bij elkaar had gezocht. Dat quiltje is inmiddels een AFFO:

Het tweede project ben ik nog niet aan begonnen. Dat wordt een houder voor aan de armleuning van de bank waar de afstandsbedieningen in kunnen worden opgeborgen. Een deel van het patroon heeft de man van mijn vriendin zelf uitgezocht en ook hier hebben we lapjes voor die al door Linda bij elkaar zijn gezocht.

Het project waar het meeste werk in is gaan zitten is de Antique Sampler naar het patroon van Sue Daley. Daar was Linda al aan begonnen en dat was ook het project waar we elkaar hebben leren kennen. Linda had al aardig wat blokken af en had besloten dat ze een aangepast formaat wilde maken zodat de quilt mooi boven de eettafel zou passen.

De nog ontbrekende blokjes heb ik uitgezonden naar de lijst dames die zich hadden aangemeld, en door heel Nederland is daar aan gewerkt. Ik heb een heerlijke periode achter de rug met regelmatig mooie enveloppen terug in de bus met weer een paar blokjes retour. Uiteraard had ik ook een klein feestje gemaakt van het samenstellen van de pakketjes.

Op een gegeven moment had ik genoeg binnen om een eerste selectie op de designwall uit te hangen en een goed overzicht te krijgen. 

Dat was even schrikken – want op dat moment realiseerde ik me dat ik mij had misteld en nog meer blokjes tekort kwam dan ik dacht. Dus gauw weer in de pen en nog wat uitsturen en zelf natuurlijk ook aan de slag met naald en draad.
Uiteraard is er ook weer gezellig een bee geweest waar we samen de rand schulpen hebben uitgezocht op kleur zodat die ook op de achtergrond geappliqueerd konden worden.

En uiteindelijk was het dan zover: alle losse onderdelen voor de top waren binnen. Hoog tijd om de losse onderdelen aan elkaar te zetten. Vanmiddag was de top klaar. Ik ben er erg trots op en alle dames die hebben meegewerkt hebben ook fantastisch werk geleverd. Ik heb Linda’s man alvast een foto gestuurd van hoe ver we zijn. Deze week zal ik de top sandwichen en start ik met quilten. Een eenvoudig raster denk ik, de blokjes spreken zo al genoeg voor zichzelf.

Zeker nu de avonden weer langer worden vind ik het heerlijk om met deze kleuren te werken. Het is zo bijzonder om dit door m’n handen te laten gaan. Bij het vaststikken van de blokken was het ook heel apart om aan de achterkant al die verschillende stijlen van appliqueren te zien. De quilt vertelt zo z’n eigen verhaal.

Zodra hij af is zal ik een volgende update posten.

Lieve quiltgroeten,
Marjolein

9 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Fijn, om dit te kunnen doen, voor een dierbare vriendin, maar ik kan me voorstellen, dat er vaak traantjes op het werk vallen. Maakt het des te waardevoller.

Nienke zei

Prachtig verhaal, prachtige quilt, zo mooi om de wens van je vriendin gezamenlijk vorm te geven, ik ben er even stil van.

Bosch melkmeisje zei

Beste Marjolein,

Ik heb ook het vorige blog over Linda en haar quilts gelezen en ik werd er stil van. Echt geweldig dat jij en alle andere dames jullie dit voor haar man en de herinnering aan haar doen. De resultaten zijn schitterend!

Groetjes,
Renée

Marjolein den Boer zei

Heb vooral ervaren hoe je je verdriet op deze manier aan het werk kunt zetten en om kan buigen naar iets anders.
Wel wat traantjes, maar vooral de mooie verhalen en een hoop gelach met elkaar om de herinneringen. Het is de mooiste vorm van verwerken die ik tot nu toe ben tegengekomen...

Jantine Urban zei

Oh, het is prachtig geworden! Een goede manier van verwrken en wat zal haar man er blij mee zijn!

Klaske zei

Geweldig dat jullie dit afmaken! Inderdaad een hele mooie manier om te verwerken. En om mooie herinneringen op te halen.

Chris zei

Wat een ontzettend mooi en lief gebaar van jou om deze projecten af te krijgen. En wat ontzettend leuk dat er zoveel anderen aan meewerken. Heel mooi!!!

Saskia Smit zei

Mooi. Fijn dat er voldornde hulp was.

Karen zei

It looks beautiful with all the blocks sewn together.