donderdag 14 mei 2015

Monoprinten en EQA.

Bij mij is het druk, ben met veel dingen bezig en er moet ook nog wel gerelaxt worden. Zo ben ik afgelopen week met monoprinten bezig geweest. Dit als onderdeel van de cursus Op weg naar Art van Marjon Hoftijzer. Als quilter/ art-quilter is het goed om je horizon te verbreden, daarom maar eens een oproep om workshops of cursussen te volgen. Zo ben ik de afgelopen weken bezig geweest met een quiltje voor de EQA, het thema is Muziek met een beetje rood.
Omdat het quiltje nog opgestuurd en beoordeeld moet worden een foto die nog niet veel loslaat hoe het quiltje eruit ziet.
Monoprinten doe je op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld een glasplaat, plastic sheet, gelli plate. Met een kwast breng je print verf op, je legt er een stuk stof op en drukt dat aan, je haalt je stof van de ondergrond en je hebt een afdruk. Dat is de basis!
Elke ondergrond en gebruikte verf hebben hun eigen eigenschappen, hierboven een afdruk van een gelli plate waarbij de verf met een kwast is aangebracht, je ziet heel goed de strepen die de haren van de kwast hebben achter gelaten. Je kunt ook tekenen in de verf, strepen trekken, een plat voorwerp op de verf leggen, kortom terwijl je bezig bent krijg je vanzelf ideeën wat je nog meer zou kunnen gebruiken.
Deze lappen zijn de basis voor verder verwerking, te denken valt aan kleur aanbrengen, middels een afdruk met gekleurde printverf, zoals op de foto  hieronder te zien is.
De komende week ben ik op vakantie, dus in mijn koffer een aantal van deze lappen, naald, garen en wat ik nog meer denk nodig te hebben. In alle rust komen er vast ideeën! Ook een schetsboek gaat mee en het fototoestel. Vakanties leiden bij mij nog weleens tot een onderwerp voor volgend werk.


6 opmerkingen:

Marjolein den Boer zei

Leuke effecten Aart! Hele fijne vakantie alvast en ik ben benieuwd naar welke ingevingen je vakantie je oplevert :-)

Hannie de Beer zei

Leuke techniek, heel veelzijdig, en bruikbaar!
Fijne vakantie!

Nienke zei

Ik herinner mij een prachtige Portugal quilt dus gogogo Aart! Veel plezier.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Ik heb hiervoor zelfs een oude rugzak met van alles aan garen ect en daar gooi ik dan het hele jaar door dingen in die ik in de vakantie wil gaan uitwerken/bewerken. Veel plezier op je vakantie.

Klaske zei

Fijne vakantie Aart!

Klaske zei

Fijne vakantie Aart!