donderdag 17 maart 2016

Ouilten Speciaal les 15

Bepakt en bezakt vertrokken de cursisten van Quilten Speciaal 13  van huis voor les 15.


Via ons besloten blog hadden wij al van elkaar gehoord dat het nog even hard werkren was om de puntjes op de i te zetten. 
Deze zaterdag stond in het teken van het presenteren van ons werk van de afgelopen 2 jaar aan Hanny Spierenburg en natuurlijk moest ook het twee jaar lang bijgehouden werkboek  in orde zijn. Daarnaast hadden wij ook de opdracht om een les van 15 minuten voor te bereiden. Dus wij moesten echt nog even behoorlijk aan de bak.

Iedereen mocht een eigen tafel inrichten en het werk toelichten.  Wat was het hartstikke leuk om het werk van de collega's terug te  zien, maar ook het  eigen werk zo nog eens uitgestald geeft een goed beeld van 2 jaar QS.
De rode draad is toch wel dat wij in deze twee jaar enorm gegroeid zijn en dat er zo langzamerhand ook een eigen handschrift is te ontdekken. Kortom, wij  hebben  tijdens de opleiding een geweldig ontwikkelingstraject  doorgemaakt en volgens mij de doelstelling ruimschoots gehaald.


De lessen die wij deze dag aan onze groep moesten geven was zo leuk, zo divers en zo leerzaam.
Ik zelf had mij in papierscheppen verdiept. Ik geloof dat onze docent didactiek, Merion Tameling ook heeft genoten van het niveau en de diversiteit. 
Bijzonder hoe Hanny Spierenburg aan het eind van de dag voor iedereen een individuele eindopdracht formuleerde. Geen opdrachten die alleen op het platte vlak zijn gericht,  ik meen mij te herinneren dat er in ieder geval ook vijf 3D opdrachten bijzitten. 
In mei hebben wij de laatste les en moet de opdracht in de steigers staan. Wij krijgen dan feedback en hebben nog tijd om wat aanpassingen te doen, zodat het tijdens de ATT in Breda een spetterende presentatie van onze QS 13 wordt.

In de nieuwe Quiltnieuws staat een oproep voor QS14, voor die nog twijfelen, uit ervaring kan ik alleen maar zeggen, DOEN! Bedenk wel dat 110% inzet nodig is, maar uiteindelijk doe je het voor je zelf en het is natuurlijk een cadeau als je de opleiding mag volgen.
Een extra cadeau is dat wij als groep doorgaan onder begeleiding van een docent en met een doel!
Wij zijn nu druk bezig met het bedenken van een spetterende naam en dat moet lukken met 15 creatieve vrouwen.

De komende tijd ga ik op mijn eigen blog het werkproces van mijn  eindopdracht beschrijven.

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Fijn om weer je verslag van deze les te lezen! Als ik het zo zie is het een geweldige ervaring geweest voor jullie! Nu aan de slag met de eindopdracht, waarvan ik al een stukje zag op je blog.
Succes met jullie groep! . En inderdaad een aanrader om aan te melden voor QS 14 ! Ik zatbij QS 7 , en heb er nog steeds profijt van!

Anoniem zei

Ja, het is zeker leuk en leerzaam!