donderdag 21 april 2016

Deadllines.

Wederom kan ik weinig laten zien van mijn bezigheden, deadlines weerhouden me daarvan. Er wordt wel hard gewerkt. Het werk voor het Quiltfestival in Noord-Groningen is in de eindfase. Momenteel wordt er ook gewerkt aan het thema voor Juni van De-Uitdaging, het thema is Moderne Architectuur.
Nu kan ik wel een paar hele kleine nietszeggende foto's tonen gelukkig. Ik werk vaak via foto's die ik opblaas tot de gewenste grootte, print ze uit, plak de randen aan elkaar en teken op kalkeerpapier ( wat architecten gebruiken), dit scheurt goed weg en is stevig genoeg. Patroonpapier laat veel vezels achter als je het wegscheurt na het naaien. Het nadeel van kalkeerpapier is wel dat het stug is als je een grote quilt onder je naald hebt liggen.
Ik werk veel achter de naaimachine en heb daarbij de radio aanstaan voor de nodige arbeidsvitaminen, ik wil alleen muziek en geen gesprekken. Gesprekken leiden me af, ook tv beelden zijn geen optie voor mij. Ik ben een wielerfan en straks komen de Giro d'Italia en de Tour de France weer en als het even kan wil ik dat wel zien. Mijn vraag is: Hoe werken jullie, met muziek, geen muziek of maakt dat niet uit? Als je muziek op hebt staan, wat voor muziek wil je dan horen? Ik werk het liefst bij klassieke muziek en heb radio 4 aan staan.

11 opmerkingen:

Hilda Wessels zei

Ik werk boven zonder muziek. Heerlijk in alle rust. Wel het raam open zodat ik de merels hoor 😉

Hilda Wessels zei

Ik werk boven zonder muziek. Heerlijk in alle rust. Wel het raam open zodat ik de merels hoor 😉

Hilde Hoogwaerts zei

Als ik in een ontwerpfase van een quilt ben heb ik het liefste rustige instrumentale muziek aan, zonder zingen. Dit kan klassiek zijn of modern. Als ik aan het quilten ben, luister ik graag naar de Nederlandse radio om een beetje op de hoogte te blijven van wat er speelt. als ik met een workshop bezig ben, zet ik het liefst rustige muziek met een zangeres op, zodat we lekker met vrouwen onder elkaar zijn... 😉

Anoniem zei

Als ik aan het patchen of apliceren ben zit ik in mijn werkkamer met radio 1 op. Het quilten doe ik im mijn stoel met mijn quiltring op standaard voor de tv. Ik begin vaak om plm 6. 00 uur met het jpurnaal , daarna een vandaag en de wereld draait door. Dit bevalt me uitstekend. Ben ook gek op de toir de france, dat quilt ik ook vaak bij de tv. Heb ik niet het idee dat ik tv kijk. Gebruik de tv dan vaak als radio. Is het spannend dan kijk ik op.

Groet Margo

Liesbeth Wessels zei

Leuk zo'n eindvraag. Zelf heb ik ook radio 4 op staan. Heerlijke muziek, die stimuleert om door te werken. Hier is de deadline 6 mei voor de ATT. Doe jij daar niet aan mee Aart ??????

Jo Huijsman zei

Ik werk in complete stilte, maar heel soms vind ik achtergrond muziek fijn. Dat is dan Leonard Cohen, de Dijk enz, maar ook klassiek. Op dit moment werk ik loeihard aan de eindopdracht QS13. Helaas de komende twee dagen niet, de boot moet geschuurd en gelakt worden.

Eke zei

Druk aan het werk Aart, en kleine spannende beelden, je maakt ons nieuwsgierig. Wat je vraag betreft, ik werk in stilte, vaak sta ik 's morgens heel vroeg op, kopje koffie, houtkachel aan en dan in mijn stoel steekjes maken. Je ziet de nacht verdwijnen en de dag beginnen, heerlijk. Mijn naaimachine staat in m'n werkkamer, of zal ik zeggen atelier, ook daar stilte. Als ik op de dag in mijn stoel bezig ben, luistert mijn man vaak naar nieuws en praatprogramma's uit Nederland, dan luister ik mee, maar dat is het ook.

Marja. zei

in het voorjaar vooral zit ik met mijn spullen in de serre, waarbij ik het uitzicht heb op de tuin, waar dus vanalles gebeurt en langs komt; heerlijk. zomers zit ik in de tuin buiten, zie en hoor veel, s,winters lekker binnen, warm met de nodige leefgeluiden om me heen.
ondertussen werk ik heerlijk in m,n eigen tempo.

ellen siemer zei

Ha Ha , hier ook een wielerfanaat, dus ik zorg er voor om op tijd een werkje te hebben dat ik dan kan doen.
Voor de TV en bij mooie weer met radio zachtjes aan buiten.
Maar boven op mijn werkplek, geen radio maar instrumentale muziek bv Vangelis.

Hannie de Beer zei

Spannend Aart !
Ik werk met een luisterboek aan , als ik niet teveel met de naaimachine moet werken. Er zijn heel goede boeken op cd . Heerlijk is dat.

Linda Robertus zei

Quilten (altijd met de machine) doe ik het liefst met een luisterboek op mijn iPhone met koptelefoon (via Audible). Heerlijke combinatie!