donderdag 24 maart 2016

Pan African Friendship Quilt Challenge 2015-2016

GHQG = Good Hope Quilters Guild

Oef, een hele mond vol is deze titel van de challenge waar ik mij voor heb laten strikken.
Via een quiltvriendin, die ik in Singapore heb leren kennen en die nu weer in haar thuisland Zuid-Afrika woont, ben ik gevraagd of ik vanuit Ghana hieraan mee wilde doen.
Natuurlijk, elke quilt-uitdaging is leuk en duwt je uit je eigen comfortzone.

Voor deze challenge werd ik gekoppeld aan een quiltster uit Zuid Afrika, mijn zogenaamde Twin Sister. Na even de naam 'Sue Prins' opgezocht te hebben op internet bleek zij een ervaren quiltster te zijn, dus dat maakte mij wel enigszins zenuwachtig!

Deze stofjes kreeg ik van het quiltersgilde uit Kaapstad toegestuurd en meteen wist ik dat de uitdaging groot was, want sommige van deze kleuren zijn niet echt mijn ding...

Er hoort ook nog een beige lapje bij, die zat nog in de envelop...

Het is dus de bedoeling dat we minstens 2 van de opgestuurde stofjes gebruiken en die eventueel met 3 tot 5 eigen stofjes aanvullen. Het eerste deel van de quilt mag niet kleiner zijn dan 30 cm vierkant en niet groter dan 60 cm vierkant.
Als het eerste deel klaar is, stuur je het op naar de 'Twin Sister' en zij maakt er dan een rand omheen. Als deze rand klaar is, krijg je het weer teruggestuurd.
Er is een schriftje/dagboekje bij gevoegd waarin je iets over je eigen quiltje en eventuele voorkeuren kunt opschrijven.

Meer info over deze challenge vindt je HIER


Bij de stofjes voor deze Afrikaanse challenge miste ik een Afrikaanse invloed en omdat we er ook eigen stofjes aan toe mogen voegen, heb ik er natuurlijk een paar batiks erbij gedaan!
Aan de slag!


Omdat ik niet erg weg was van de blauwe stofjes, maar toch alle lapjes wilde gebruiken heb ik gezorgd dat de oranje en groene kleuren gingen domineren. De smalle oranje baan springt eruit en het paarse versterkt de groene kleurDit is mijn bijdrage geworden aan de challenge en ik ben er best blij mee. Ik heb het opgestuurd naar Kaapstad en ben heel benieuwd naar de border die mijn Twin Sister er omheen gaat maken.
Haar specialiteit is Keltische knopen en laat ik dat nou heel erg leuk vinden!Gisteren kwam haar pakketje binnen...


Kompleet anders! Hoe leuk is dat!
Er zit ook wel iets van het ster-element van mijn quiltje in.Dit is zo mooi geappliqueerd! Mijn hemeltje, als ik dat nou maar niet verpest!

In het boekje schreef ze dat groen niet haar kleur is, dus dat zal ik er niet aan toevoegen.
Ze heeft er wat van haar zelfgemaakte biaislint in de envelop bijgestopt, een stille hint! ;)

Ik heb tot eind mei de tijd om hier iets moois van te maken en dan stuur ik het weer naar haar terug.
Dan hoop ik mijn quiltje weer terug te hebben en maak ik het verder af door het te quilten en er een binding omheen te doen.

En als het nu allemaal klaar is? Dan stuur ik mijn quiltje weer op naar de quilters gilde Good Hope Quilters Guild in Zuid Afrika en komt het naast het quiltje van mijn Twin Sister te hangen op de Fynbos tentoonstelling in oktober van dit jaar. Heel spannend!
Mmm, misschien zit daar een leuk reisje aan te komen... ;)


Wordt vervolgd!
Groetjes, Hilde

7 opmerkingen:

Eke zei

Wat een leuke challenge en spannend dat je stofjes krijgt die je ook moet gebruiken. Je hebt een mooi blok gemaakt en ook een mooi blok teruggekregen, dus die staan vast heel goed naast elkaar! Benieuwd naar het eindresultaat...

Truus zei

Jouw blok mag er ook wel zijn hoor. Dat is geen simpel blok wat je hebt gemaakt en zo leuk dat jullie allebei een stervorm hebben gemaakt.

Succes met de rand.
groetjes, Truus uit Drenthe

Aart zei

Wat een leuke challenge, je wordt zo inderdaad uit je comfort zône getrokken, wat weer een inspriratie kan zijn voor de toekomst! Je hebt een mooi blok gemaakt met de gekregen en toegevoegde stoffen en een erg leuke terug gekregen. Succes met de rand!! Je kan het!!

Nienke zei

Knap van jullie beiden om van deze stofjes zoiets moois te maken, leuk dat je het met ons deelt!

Unknown zei

Ik vond je uitleg van je kleurgebruik leuk. Je kijkt dan toch weer anders naar het mooie blok dat je hebt gemaakt. Succes met de champagne.

Hannie de Beer zei

Een erg leuke challenge ! Ik vind jou blok ook erg mooi moet ik zeggen. Maar wat een ingewikkeld blok stuurde ze , maak daar maar eens een border omheen!
Veel succes !

Essie's Quilts zei

Dat is een leuke challenge! Wel een uitdaging hoor om van die gekregen stoffen iets moois te maken. Ik vind allebei jullie blokken prachtig en ben erg benieuwd naar het eindresultaat.