zaterdag 12 januari 2013

Inge Schoonderwoerd over 30 jaar Quiltersgilde

Inge Schoonderwoerd, voorzitter van het Quiltersgilde , over het naderende 30 jarig jubileum van het Quiltersgilde:

´We zijn er voor alle quiltenthousiasten´. Duidelijker kan Inge Schoonderwoerd, sinds een paar maanden voorzitter van het Quiltersgilde het niet zeggen. ´Natuurlijk kunnen smaken verschillen en wil je wel eens in categorieën denken. Maar ik ben er van overtuigd dat quilters met plezier gezamenlijk optrekken omdat we elkaars kennis en kunde respecteren. Het één is immers voortgekomen uit het ander? Ik ken geen artquilter die niet vol bewondering naar een perfect uitgevoerde traditionele quilt kijkt en dat geldt ook andersom. Dat iedereen door elkaar en met elkaar plezier heeft in het quiltgebeuren, dat is mijn grootste wens, en doelstelling voor mijn voorzitterschap.´


 Inge Schoonderwoerd is bijna vanaf het begin lid van het Quiltersgilde. ´Ook ik begon met een beginnerscursus. Het blad gaf mij destijds echt het warme clubgevoel wat het nu ook nog steeds heeft. Het steunde me enorm in die beginjaren om de weg in de quiltgemeenschap te vinden. Nog steeds is ons blad één van de belangrijke pijlers van het lidmaatschap. Ieder kwartaal zet de redactie een hoogwaardig quiltblad neer, waarin zowel traditionele quilters als artquilters aan bod komen, en waar je de laatste informatie kunt lezen over het vakgebied en de activiteiten in en buiten de regio. En dat zit gewoon bij die lage prijs van 22 euro voor het lidmaatschap in, prettig in deze tijd.´


Een mooi clubblad is één ding, ook de online activiteiten zitten sinds dit jaar in de lift. ´De interactie met leden kan van grote toegevoegde waarde zijn in een vereniging als de onze: het verhoogt de onderlinge betrokkenheid, met elkaar en met de vereniging. En het biedt ons weer een ander perspectief op de quiltwereld! Veel leden hebben zich al verbonden aan ons twitteraccount @quiltersgilde, onze facebookgroep en ook de bezoekersaantallen van onze website zien we maandelijks groeien. Dat bevestigt mijn idee dat quilters ook online graag de verbintenis zoeken. Als Quiltersgilde willen we daar ook graag deel van uitmaken.´


Hoogtepunt van 2012 was voor haar die andere grote pijler van het Quiltersgilde, de Algemene Tentoonstelling in Deventer . ´Een plek waar onze leden de mogelijkheid krijgen om hun, met zoveel liefde en aandacht gemaakte quilts te exposeren. Waar traditionele quilts, moderne quilts en artquilts naast elkaar pronken zonder voor elkaar onder te doen. Dat wij dat met elkaar mogelijk maken, zoveel belangstelling, zoveel belangeloze inzet van vrijwilligers, ik denk wel eens, dat kan alleen in de quiltwereld. Die betrokkenheid met en voor elkaar vind ik bijzonder, zo kun je ook echt dingen tot stand brengen! Zoals de festiviteiten rondom ons 30 jarig jubileum. Ik kan er nog niets over verklappen maar het is nu het moment om lid te worden en een vol jaar het jubileum met ons mee te vieren!

Quilten is sharen. We willen graag zoveel mogelijk quilters laten delen in de feestvreugde. Op onze site vind je alle voordelen op een rij en kun je je direct aanmelden:

http://www.quiltersgilde.nl/over-quiltersgilde/lidmaatschap

We heten je graag welkom!

17 opmerkingen:

expat quilter returns home zei

He wat leuk, een eerste blog van het Quiltersgilde!! Komt luid en duidelijk over!!
Rose-Anne

Marjolein Ztm zei

Wat leuk. Ook in blogland. Nu wilde ik volger worden, maar die optie is er (nog) niet. En dat volgen per email zie ik eigenlijk niet zo zitten. Dus voorlopig maar gewoon op de favorietenlijst.

Marjolein Ztm zei

Oei, maak ik net een reactie, keer ik terug naar de site zie ik wel de volgers mogelijkheid. Dus nu staan jullie ook op mijn volglijst.

Anoniem zei

Nou, Marjolein, de knop zit gewoon rechts boven.Heb hem ook gelijk maar even aangeklikt, want ik vind dit een leuk initiatief!
Al quilt ik nog 'maar' 4 jaar, ik heb wel gemerkt dat ik overal en altijd weer kan leren van andere quilters. En door hen geïnspireerd wordt!

Nienke zei

Sorry lieve mensen jullie zijn er gewoon heel snel bij, we zijn het nog een beetje aan het inrichten... maar schuif ondertussen gezellig aan!

Annie Kingma.Bonnema zei

Zo een blog van Quilters Gilde.
Leuk hoor, ben al een poos lid, dus ga me aanmelden als volger.
Groetnis Annie

Carin Wijnand zei

Goed initiatief!

Gert zei

Wat leuk om het Gilde nu ook als blog tegen te komen. Ik heb jullie meteen toegevoegd aan mijn Google Reader, om maar geen enkele posting te missen :-)

saskia smit zei

FB, twitter, bloggen....ook online kun je niet genoeg quilten!

Nikadamakja zei

Oh, leuk. Na facebook nu ook een blog. Ik zal jullie berichtjes met interesse volgen.

Leny Huneman zei

mooie aktie!

Christina zei

en nu al 31 volgers. Dat gaat snel

Aart zei

Leuk om het Quiltersgilde nu ook via Blogger te kunnen volgen, ik ben gelijk volger geworden. Succes!!
http://quiltaart.blogspot.nl

Ineke zei

Dat wordt gezellig. Ik ga ook volgen.

Annet zei

Wat leuk, het blog van Het Quiltersgilde. Ik heb me aangemeld als lid en voeg het toe bij mijn andere bloggers. Hoeven we niets meer te missen.

Groeten Annet

annelies melsen-hilders zei

dit blog wil ik wel volgen, tenslotte wil ik graag goed van alles op de hoogte blijven
groeten Annelies

Annerieke zei

wat missen mensen zonder computer toch veel :(