dinsdag 29 januari 2013

Oranje boven! Uitdaging van de EQA


European Quilt Association (EQA)

De EQA werd in 1989 opgericht en kent thans 18 deelnemende Europese landen: Denemarken, Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Letland, IJsland, Oostenrijk, Zweden, Ierland, Hongarije, Luxemburg, Noorwegen, Schotland, Zwitserland, Italie, Spanje en Engeland. Het doel van deze club is het promoten van patchwork en quilten in Europa en het delen van deze informatie binnen de deelnemende landen. Tijdens het Festival of Quilts in Birmingham komen de deelnemende landen bijeen en wordt er informatie uitgewisseld. Ook krijgen we elkaars verenigingsbladen.

In het Quiltnieuws van december 2012 kunt u het artikel dat ik hierover geschreven heb nog eens teruglezen. Het Festival of Quilts stelt de EQA jaarlijks in de gelegenheid 2 stands in te richten. In de ene stand komt een quilt per land; in de andere komen meerdere inzendingen per land. 

Dit jaar is het thema Movement (beweging). En de kleur voor Nederland is oranje! Toepasselijker kan het niet nu we net vernomen hebben dat we een koning krijgen in 2013! Maar dat kon ik in augustus 2012 natuurlijk nog niet weten.

Oranje voor Nederland! Ieder land heeft een eigen kleur en afmeting! Zie kader voor een omschrijving van de uitdaging!

Nederland mag net als ieder ander land 12 inzendingen aanleveren. Deze driehoeken worden in de vorm van een hexagon gepresenteerd. De bedoeling is dat deze inzendingen na de tentoonstelling in Birmingham een rondreis maken langs diverse deelnemende landen van de EQA. Ze worden in deze landen tentoon gesteld tijdens jaarlijkse tentoonstellingen, algemene ledenvergaderingen etc. Je ben je inzending dus ongeveer 2 jaar kwijt.

Oproep voor de EQA tentoonstelling in 2013

Het thema is “Movement”(beweging). Ieder land mag 12 inzendingen aanleveren. De quilt dient een driehoek te zijn met drie gelijke zijden, iedere zijde is 25 cm. De kleur is uitsluitend oranje in alle toonaarden. Svp ook de achterzijde in deze kleuren. De driehoek dient te worden afgewerkt zonder dat de binding aan de voorzijde te zien is (no raw edges). Alle driehoeken dienen een ophangsleuf van 10 cm aan de bodemzijde van de driehoek te hebben. Indien u belangstelling heeft, dan kunt u een inschrijfformulier met alle details bij mij opvragen: Inge Schoonderwoerd voorzitter@quiltersgilde.nl. De quiltjes dienen uiterlijk 31 mei 2013 gereed te zijn.


Bij meerdere inzendingen moeten we wel een selectie maken, maar ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Doe mee en laat zien hoe mooi oranje kan zijn!

Inge Schoonderwoerd

1 opmerking:

Nienke zei

Ik ga de verfpotten vast vullen!