donderdag 17 oktober 2013

Vandaag is het mijn beurt.

Enige tijd zijn we al bezig om ons voor te stellen, ook ik ben gevraagd om voor dit blog te schrijven. Mijn naam is Aart Schinkel, 51 jaar oud en al 17 jaar een quilter. Sinds 2 jaar ben ik samen met Jacqueline Arts regiovertegenwoordiger voor de regio west-Gelderland.
Ik werkte in een zorgcentrum, in 1996, waar een groepje collega's was die elke 14 dagen bij elkaar kwamen in een soort bee, onder leiding van Ada de Ruiter. Hierboven één van mijn eerste quiltjes. Het heeft niet zo lang geduurd, in oktober van dat jaar verhuisden we van midden Nederland naar Arnhem en moest ik deze groep laten vallen. Al vlug ben ik lid geworden van het Quiltersgilde. In het begin werkte ik traditioneel, maar ongeveer 4 jaar geleden werd de drang om moderner te gaan werken steeds groter.
Ondertussen is de quilt op de bovenste foto vermaakt tot de quilt hierboven, daarvoor heb ik de quilt met de kwast bewerkt met gesso, er is een met sneeuw geverfde lap overheen gelegd en er is een versneden lap met behulp van vliesofix op gestreken.
Sinds 4 jaar volg ik de cursus Op weg naar Art bij Marjon Hoftijzer en ik ben net begonnen aan het 3e seizoen van de Art Quilt groep Oost. Eens in de maand komen we samen om een nieuwe techniek met elkaar te ontdekken.
Ik verf graag mijn stoffen, bewerk ze verder door intensief te naaien, delen te ontkleuren, zeefdrukken, werken met thermofaxscreens.
Mijn ontdekkingsreis begon met deze quilt, die ik Nelson's Smile heb genoemd, omdat er 3 stofjes in zitten met de beeltenis van Nelson Mandela, een deel van de stoffen zijn gekocht bij een quiltwinkel in Kaapstad, Zuid-Afrika, het andere deel komt van een webwinkel die niet meer bestaat, maar Zuid-Afrikaanse stoffen importeerde.
Wat kunnen jullie van mij verwachten? Ik denk aan moderne technieken.
Een familie bestaat uit verschillende familieleden, zo is het bij de Quiltersgilde familie ook, er zijn mensen die uitsluitend met de hand werken, mensen die de naaimachine gebruiken, traditionele quilters, moderne quilters en Art quilters. Niemand is minder of meer, onze overeenkomst is dat we graag met stoffen werken, van kleur houden en iets scheppen. Het is fijn om bij deze familie te horen.


6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk Aart om je quiltgeschiedenis te lezen, en het einde is nog lang niet in zicht. Succes verder!

miekequilt zei

Ha Aart, leuk dat je hier nu staat. En idd leuk om iets over je geschiedenis te lezen.
Hopelijk krijg je veel bezoekers op je blog.

Klaske zei

Hoi Aart, leuk dat je ook voor het QGblog gaat schrijven.

Leny Huneman zei

Fijn Aart om je ook hiet te ontmoeten. Veel succes!

Nienke zei

We kennen elkaar al wat langer maar toch lees ik nog weer nieuwe dingen. Onze paden kruizen zich vaak en gaan dan vanzelf een tijdje parallel lopen, erg gezellig, succes hier!

Jo Huijsman zei

Leuk Aart, om nog wat meer over je quilt achtergrond te lezen. Ik verheug mij op je verhalen.