donderdag 19 december 2013

Ho ho ho...


Oh, zitten jullie ook al helemaal in de kerstsfeer? Ik heb inmiddels al een aantal kerstborrels achter de rug en geniet enorm van alle thema quilts en kerst hebbedingetjes die voorbij komen op blogs, Facebook en andere websites.
Ik kijk enorm uit naar de kerstvakantie. Lekker 2 weken vrij en heel veel tijd om veel te hobbyen. In de aanloop naar kerst zie ik nog zoveel leuke kleine projectjes voorbij komen voor kadootjes of versiering in huis. Zo’n beetje elke vorm leent zich er voor om in vilt of een rood/groen/creme stofje dubbel uit te knippen, vast te zetten, vullen, lusje eraan en presto!
Wat dacht je van deze boompjes, gemaakt bij Quilt it & Dotty tijdens de kerstparty, of het schattige boompje van grote driehoeken dat ik in The Stitch Cottage zag hangen. Of uit een nog andere hoek, de Great British Sewing Bee met een tutorial voor een mooie kerstkroon. Ik heb zo genoten van die serie eerder dit jaar en was aangenaam verrast om te zien dat ze er een kerst uitzending aan hebben toegevoegd.
M’n eerste Block of the Month was een kerst quilt. Ik ben er in mei 2011 mee begonnen en deze zomer heb ik ‘m eindelijk afgemaakt. Had me een beetje vergist in de hoeveelheid borduurwerk die er inzat (veel meer dan ik dacht). En ik had ook nog nooit geappliqueerd. Wat fijn dan dat er op internet zo ontzettend veel informatie te vinden is om je op allerlei manieren te laten zien hoe je allemaal wel niet kunt appliceren.

Inmiddels hangt m’n Scandinavian Christmas te pronken in de gang en ben ik toch verdraaid blij dat ik heb doorgezet. Excuses voor de donkere winter kwaliteit van de foto. In het echt is de quilt wat warmer en helderder van kleur.
 

Vorig jaar heb ik ook een nieuwe BOM opgepakt. Weer een kerstquilt, want direct bij de eerste aanblik was ik verkocht. Hier is ‘ie. Het is de Merry Christmas van Heart to Hand, en bestaat uit 12 panelen van wol geappliceerd op katoen.
Omdat het appliceren van wol heel eenvoudig gaat, konden deze blokken na enige voorbereiding ook mee op reis. De krans en bloemen van de bovenste rij zijn vorig jaar mee geweest toen ik kerst ging vieren bij familie in Engeland. Het huisje heb ik in de hete zon op m’n balkonnetje in elkaar gezet. Sneeuwvlokken vastzetten met m’n zonnebril op, net zo makkelijk.
Hij heeft nog geen randen, want dat was de aflevering van deze maand. Moeten nog rode bogen op – een heerlijk klusje om met de hand te doen bij een gezellig kerstmuziekje of lekkere kerstfilm. Een keertje Love Actually kijken en dan heb ik de helft denk ik wel af. Want appliceren kan ik immers inmiddels lekker snel na die andere kerstquilt ;-).
En zo rijgen de herinneringen zich in stof verder  aan elkaar.
Het hele kerst seizoen leent zich uitstekend voor het creëren van herinneringen. In de kerstboom heb ik een handgemaakte ster hangen die m’n moeder in elkaar heeft gezet. Zij hing altijd de in elkaar gefrutselde versieringen van mijn broer en mij in de boom. Die kennen jullie vast ook wel: het klassieke slagroombekertje in aluminiumfolie met een gehaakt touwtje en belletje?  En ik koester nu dat sterretje dat zij gemaakt heeft. Ik zie haar nog bezig. Weet nog dat ik er zelf ook eentje in rood/groen heb gemaakt, maar waar die is gebleven?

Allemaal hele fijne feestdagen toegewenst – omringd door naasten in gezelligheid. En uiteraard met de nodige quilts en projectjes om lekker bezig te zijn. Mooie herinneringen maken voor later.
Ho ho ho...
Lieve quiltgroeten,
Marjolein
PS: mocht de link naar de tutorial van The Great British Sewing Bee niet in je browser werken, dan hier nog even de volledige link: http://www.bbc.co.uk/programmes/p01n4ygf

 
 
 
 

 

5 opmerkingen:

Rose-Anne zei

Ik heb destijds ook genoten van de Great British Sewing Bee en heel toevallig tijdens het zappen belande ik bij de Kerst aflevering. Dat was smullen!!
Veel te weinig tijd, veel te veel leuke dingen om te maken… problems, problems, problems…..

Nienke zei

OW dit is echt genieten Marjolein, wat een leuke quilts. De serie kende ik niet dus nu heb ik helemaal een tijdsprobleem, maar dat hindert heleamaal niets, dank voor de tip!

Jo Huijsman zei

Leuk dat jij ook zo geniet van al die kerst hebben dingetjes.

Klaske zei

Ik ben zelf niet echt van het kersterige, maar heb het patroon van de Scandinavian Christmas te liggen, die wil ik ooit nog eens maken.Maar ja,ik wil zo veel, en de kerstperiode is zo kort..Jij ook fjne feestdagen!

Hannie de Beer zei

Fijn, om zo te genieten van de Kerstsfeer!
Mooie Kerstdagen gewenst!