zaterdag 14 december 2013

Kerstquilts

Eerlijk is eerlijk, als je mij aan een quilt ziet werken, is het meestal iets moderns of arterigs. Maar in deze tijd kun je me ook druk doende vinden met het bekijken van traditionele of folk-art achtige kerstquilts. Mijn 'quilty pleasure' bestaat uit huisjes in sneeuwlandschappen, kerststerren in traditionele blokken en vogeltjes op besneeuwde takken.

Nadat ik eerst lang heb overwogen om te beginnen aan de Welcome to the Northpole quilt van Piece o'Cake design:

Of het Sulky Christmas Village patroon aan te vullen met sneeuw (hier te downloaden)leek het me uiteindelijk leuker om zelf een kerstquilt met huisjes uit mijn eigen stad te ontwerpen, en dus ligt deze schets er al een tijdje:

Ja mooi, vind ik ook maar niet een gezellig werkje onder de kerstboom. Deze moet dus nog even wachten en gelukkig liep ik tegen een andere kerstquilt aan, de Crimson Tweed van Sue Spargo en daar ben ik nu aan begonnen.


Maar er is nog veel meer leuks op kerstgebied op internet te vinden. 

Zo vind je op Pinterest speciale Christmas quilts pinborden, wat te denken bijvoorbeeld van deze:
http://www.pinterest.com/quiltinspire/christmas-quilts/

Dit lieve vogeltje staat al een tijdje op mijn kerstwenslijst, hier te downloaden.


En ik heb ook al eens overwogen om deze Cardinal in paperpiecing te gaan maken:


Als je dit net zo leuk vind als ik, dan geniet je vast ook van de Adventserie op het blog Quiltinspiration, 24 dagen lang komt hier een kerstquilt langs (in de zijlijn veel moderne gratis quiltpatronen te vinden).

En op www.quiltvaria.blogspot.nl is momenteel een kerstballenwedstrijd aan de gang, ook leuk om inspiratie op te doen!

Tot slot kreeg ik nog de tip van een kerstquiltexpositie, 'Sterren wijzen de weg' in het Streekmuseum/Volkssterrenwacht in Burgum t/m 4 januari a.s. Nog leuker om ze in het echt te zien!

Wat is jullie favoriete kerstquilt ontwerp/patroon?

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Erg leuk al deze quilts! Maar ik begin er niet aan er liggen hier nog twee mooie kerstquilts in de kast, die er maar weer eens uit moeten!
Succes met je mooie Crimson quilt!
Moet hij nog af voor Kerst?

Saskia Smit zei

De mijne bestaat uit honderden wiebertjes en gaat alweer jaren mee. Mijn eerste echte quilt.

Webredactie zei

@Hannie, nee af komt ie zeker niet maar de helft van het plezier is om met een kerstquilt in de hand bij de kerstboom te zitten, wat mij betreft. Dus ik doe er nog wel een jaartje extra over waarschijnlijk ;-)

Trudy zei

Wat verleidelijk weer, al dat moois dat voorbij komt. Maar ik ben net met een watercolor-christmas bezig, die ik nog vóór kerst af hoop te krijgen.

Bedankt voor de leuke links, ga zéker even snuffelen. En...het rode vogeltje is opgeslagen! Misschien volgend jaar?

Klaske zei

Heb eigenlijk nog nooit een kerstquilt gemaakt, ooit ga ik er nog eens eentje maken, maar welke?En inderdaad pnterest hé, had het beter niet kunnen ontdekken, blijf altijd veel te lang dan achter de pc zitten als ik weer even op pinterest zit ;-)

Jo Huijsman zei

Prachtige kerstquilts.

Marjolein den Boer zei

Oh, wat een heerlijke ideeën weer. M'n eerste BOM was een kerstquilt (Scandinavian Christmas) en die heb ik van de zomer afgemaakt. En heb voor deze kerst inderdaad ook een heerlijke quilt met wolletjes van Heart to Heart om aan te werken.
Dank voor de inspiratie weer, leuke links! :-)