donderdag 5 december 2013

Vele handen maken licht werk

Afgelopen weekend was ik met mijn dochter in Beverwijk op de kerstmarkt van de Beverwijkse Bazaar. Maandag ging ik moe maar voldaan weer huiswaarts en daar lag de nieuwe Quiltnieuws op me te wachten. Heerlijk, met een lekkere kop koffie erbij genoten van de inhoud en dan vooral de terugblik op de ATT. Een feest van herkenning en een heel interessante uitleg van Nanda en Henk Lijding over de modernere werken.
En eindelijk antwoord op de vraag wie de meeste stemmen had gekregen en, als dat binnen het gilde zou bestaan, de 'publieksprijs' had gewonnen. Het was spannend maar de quilt die gewonnen heeft was een echte blikvanger en zeker een ster van de show. Gefeliciteerd Rita.

Achter de schermen zijn Gerrie en ik alweer druk bezig met het plannen van de volgende ATT in Arnhem. De eerste formulieren en foto's zijn alweer binnen dus de kop is eraf. Dat er nog maar veel inzendingen mogen volgen.

Nu Quiltnieuws binnen is gaan we ook weer actief aan de slag om leden voor de werkgroepen te vinden. Immers zonder die vele handen van vrijwilligers, zou er geen ATT mogelijk zijn.
Er zijn vier werkgroepen die ieder een eigen takenpakket hebben: werkgroep infobalie, angels en gastvrouwen, winkels en demonstraties en de werkgroep winkelroute.
Voor alle werkgroepen zijn vier tot zes mensen nodig. Uiteraard hebben we uitgebreide informatie op papier wat de taken inhouden en we komen driemaal bijeen het komende jaar op de locatie van de ATT.
De werkgroep infobalie heeft het in de aanloop naar de ATT redelijk rustig maar is op de ATT dagelijks aan het werk in de infobalie van het Quiltersgilde. Hierbij worden zij begeleid door Rose-Anne de Haan, ons bestuurslid PR.
De werkgroep angels en gastvrouwen zorgen ervoor dat er voldoende angels beschikbaar zijn tijdens de ATT en de werkgroepleden begeleiden de angels tijdens de openingstijden van de tentoonstelling.
De werkgroepleden zijn bij toerbeurt gastvrouw voor de bezoekers van de tentoonstelling.
De werkgroep winkels en demonstraties draagt, zoals de naam al aangeeft, zorg voor de winkels en de winkeliers tijdens de ATT en zoekt mensen die demonstraties willen geven.
Tot slot, de werkgroep winkelroute. De leden van deze werkgroep zorgen ervoor dat de winkeliers in de stad ruimte maken voor quilts in hun etalages en winkels. Daarbij hoort ook het verzamelen van quilts en de contacten met de winkeliers.

Naast het werk in de werkgroepen werken de leden mee aan de op- en afbouw van de ATT. Al met al zo'n tien dagen inzet en wanneer  nodig overleg met de werkgroepcollega's.
Uiteraard ronden we het werk met elkaar op een gezellige wijze af waarbij de ervaring leert dat het veel voldoening geeft om deel uit te maken van een team dat intensief samenwerkt om een mooie tentoonstelling neer te zetten.

Voelt u zich door dit bericht uitgedaagd of kent u een quilter in uw omgeving die zich aangesproken zal voelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de tentoonstellingscommissie. Onze namen en contactgegevens vindt u in Quiltnieuws en via ATT@quiltersgilde.nl zijn we beiden bereikbaar.

Graag tot ziens in Arnhem
Inge van Koningsveld en Gerrie Schoonebeek


1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Een hele organisatie, met de vele vrijwilligers! Als het dichterbij was zou ik graag meehelpen, voor een dagje.
Knap zoals het elk jaar weer goed loopt!