vrijdag 13 februari 2015

De posterquilt

Vorige week hebben we samen met het bestuur de posterquilt voor de Algemene Tentoonstelling 2015 gekozen. Er was een bescheiden aantal inzendingen maar allemaal mooi, kleurrijk en geschikt. Toch was er een die we allemaal direct mooi vonden en waar we ook een sprekende poster van op het netvlies zagen. Een eigentijdse quilt die het thema Kronkels mooi verbeeld.
Helaas zult u allen nog even moeten wachten op een plaatje, want de quilt wordt nu eerst professioneel gefotografeerd. Dan gaat de vormgever aan de slag om een mooie compositie te maken voor de poster en de boekenlegger met daarop alle relevante informatie. Dan gaat de hele boel naar de drukker en pas daarna komt de poster met daarop de gekozen quilt in de openbaarheid.
Bij de werkgroepleden, omdat die met de poster en boekenleggers aan de gang gaan om in Deventer en omgeving reclame te maken voor de tentoonstelling. En bij de leden via Quiltnieuws die in de eerste week van juni op de mat valt. Alle aangemelde quilts die niet zijn uitgekozen voor de poster gaan in mei gewoon mee met de selectieronde voor de themaquilts.

 Deze foto had wellicht een inspiratie kunnen zijn voor het thema. Dit is het water waarin ik bieten had gekookt. Na een paar dagen in een vergeten pan lag dit prachtige laagje op het water. 

Er is dit jaar veel te doen wat quilt exposities betreft: Miniatuur Quilttentoonstelling in Vlaardingen, Textielfestival in Leiden, B(l)oeiende quilts in Zeeland en In september volgt dan, als klapstuk, de 32ste Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in Deventer.

Voor leden, door leden houdt in dat we afhankelijk zijn van de leden van het Quiltersgilde om een mooie tentoonstelling in te richten. En met zo'n 12000 leden moet het toch geen probleem zijn om circa 250 quilts te verzamelen! Dus doe uw best, wees niet bescheiden en laat ons genieten van de voorpret telkens weer bij het openen van de enveloppen met aanmeldingen.

we kunnen er dit jaar veel laten zien want Deventer biedt veel mogelijkheden en veel ruimte in een geheel gerenoveerde kerk en De Latijnse School. 

detail

Deze quilt hing eerder in Deventer in het jaar dat wij de organisatie overnamen van Stien en Wilma

Volgende keer meer over het aanmelden en de selectie van quilts.
Happy quilting en tot ziens ergens in het land.
Inge en Gerrie

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Inderdaad prachtige kronkels!
Ik ben benieuwd naar het hele werkstuk!

Jo Huijsman zei

Ben zeer benieuwd maar de posterquilt.