dinsdag 10 februari 2015

Quiltersgilde op het Textielfestival

Tijdens het Textielfestival (13 t/m 16 mei 2015 in Leiden), is het Quiltersgilde in een aantal vormen aanwezig. Zo is er een textielkunstwerk in de maak in de vorm van een Tipi (Tipi driehoeken inzenden tot 1 april mogelijk, er zijn er al 352!!). Maar er is in de Pieterskerk ook een eigen expositie van het Quiltersgilde leden:

Naast de internationale wedstrijd met het thema Water - Land kan iedere deelnemende vereniging een eigen expositie in de Pieterskerk inrichten. Wij  roepen onze leden op een quilt te maken met dit thema. Het formaat is: 50 x 70 cm. Het Quiltersgilde kent 21 regio's, Het streven is uit iedere regio een quilt te selecteren zodat uiteindelijk alle regio’s tijdens dit Textiel Festival vertegenwoordigd zijn. Wij hopen op veel traditionele, eigentijdse en art quilts.


Detail van een miniatuurquilt uit 2014 van
 Ika 't Hart - Strand, Grenzeloze Horizon
NB. geen inzending voor deze expositie
Nu zijn nog lang niet alle regio's vertegenwoordigt zoals uit deze landkaart blijkt:


Daarom een extra oproep aan de leden, met name binnen de regio's die nog niet vertegenwoordigd zijn maar ook in de andere regio's, om binnen het thema Land-water een eigen ontwerp quilt te maken en in te sturen, dat kan nog tot 1 maart a.s.!

U kunt zich hier digitaal inschrijven.

6 opmerkingen:

Aart zei

Welke regio's worden bedoeld, de witte of de groene?

Nienke zei

Da's een goede Aart. Van de groene regio's is tenminste 1 inzending binnen. En het streven is alle regio's te vertegenwoordigen. Wat niet uitsluit dat uit een regio meerdere inzendingen kunnen komen te hangen. Maar het leukste is toch als alle regio's vertegenwoordigd zijn!!

Jo Huijsman zei

Ik ga een quilt in sturen, mochten er dan niet inzendigen zijn dan kan ik de plaatst innemen van een andere regio.

Jo Huijsman zei

sorry het moet zijn "mochten er dan niet genoeg inzendingen zijn"

simone zei

Ik ben van mening dat de mooiste quilts geexposeerd zouden moeten worden ongeacht de regio waar ze uit komen...

Rose-Anne de Haan zei

In de Pieterkerk hangt de gejureerde wedstrijd van het Textielfestival met een selectie van de mooiste inzendingen. Daarnaast zijn de organiserende verenigingen vertegenwoordigd met een representatie van hun leden. Natuurlijk maken we er met jullie hulp graag een mooie expositie van, waarbij alle regio's zich van hun beste kant laten zien! En als we meerdere quilts per regio toegezonden krijgen kiezen we natuurlijk de mooiste uit!