dinsdag 4 augustus 2015

Er wordt hard gewerkt

Wat doet een quilter deze zomer? Op Facebook en blogs kom ik heel wat activiteiten tegen. Als het warm is wordt er heel wat gepatched, op de herfstige dagen wordt er volop gequilt en op vakantie worden er quiltwinkels bezocht. Er komen heel wat affo's voorbij maar ook plannen met nieuwe stoffen en BOM's.
Wij zijn ondertussen bezig met een aantal karweitjes voor de ATT. Onlangs bracht ik een aantal enveloppen met boekenleggers weg voor de inleverpunten van de Quiltexpress.

26 stapeltjes van ongeveer 100 boekenleggers om uit te delen door de geselecteerde quilters

Door het land verspreid zijn 26 inleverpunten waar de leden hun geselecteerde quilts in kunnen leveren. Die komen op enig moment allemaal in het hoofdkantoor in Nijkerk waar ze met de vrachtwagen worden opgehaald en naar Deventer gebracht. Tegelijkertijd komen de trappen, de ophangmaterialen, de spullen voor de informatie- en redactiestands enz. mee. De eerste middag van de ATT is dan ook altijd spierballenwerk voor de medewerkers want alles moet uit die vrachtwagen de kerk in.
Zonder de hulp van veel vrijwilligers zouden we dit allemaal niet kunnen organiseren.
Het gilde zorgt altijd voor een passende blijk van waardering. De angels krijgen bijvoorbeeld altijd een lapjespakketje en daar hebben wij ons nu mee bezig gehouden.

Een van de stoffen voor de pakketjes, uitgezocht op het thema Kronkels

In totaal 12 rollen stof zijn versneden tot fat-quaters en netjes gestreken

De afgesneden ruggetjes worden op wateroplosbaar vlies genaaid en worden zo een leuk herinneringslapje ann de ATT van dit jaar

Nog een paar weken en dat is het zover. Tot dan, lekker doorwerken aan alle karweitjes en vooral lekker genieten van de zomer. Al dan niet met draad en naald in de hand.

4 opmerkingen:

Afke zei

Wat leuk allemaal. Ik zou zo'n lapje van die restreepjes weleens willen zien. Ter inspiratie 😊

Sis Voorn zei

Jullie verrichten top werk !

christina zei

wat zorgen jullie goed voor jullie vrijwilligers

Hannie de Beer zei

Een perfecte organisatie! Mijn complimenten, en veel succes! Leuk om de afsnijdsels te verwerken.