maandag 24 augustus 2015

Nog twee weken

De tijd vliegt op dit moment. Afgelopen donderdag was er de laatste bijeenkomst met de werkgroepleden. Alle puntjes werden op de spreekwoordelijke i gezet en we zijn er klaar voor. Er staat heel wat te gebeuren in Deventer binnenkort.

De quilts voor de winkelroute zijn verzameld en wachten om ingeladen te worden

Rond de kerk is een winkelroute gepland in veertig winkels. Deze route is opgenomen in een speciale flyer over Quilts in Deventer zodat u er niet een hoeft te missen. Met deze route komt u ook bij de Bergkerk waar een tentoonstelling van Art Quilts is. En langs de synagoge met de Dear Jane's. Ook de mooie winkels met kleding, snuisterijen, wol en hebbedingen zijn de moeite waard.

De lapjes voor de vrijwilligers zijn gesneden en de rollen met daarop de indeling staan klaar

Ruim 200 pakketjes met fat quaters voor de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken staan klaar. Denk aan de angels, de werkgroepleden, de kassamedewerkers, de dames bij de infostand, de bibliotheek, de gastvrouwen voor de winkels, Zij die helpen bij de opbouw en die hand- en spandiensten verrichten. Allemaal actieve leden (en soms ook hun echtgenoten) die een klein bedankje dan wel verdienen.

De oude ingang, die wordt niet meer gebruikt


In september komen we via deze mooie groene deuren de kerk binnen. Met rechtsom de winkels en linksom het begin van de tentoonstelling.

Het gele gebouw is De Latijnse School

In De Latijnse School, gelegen aan de andere kant van het parkeerterrein naast de kerk, wordt het lezingenprogramma uitgevoerd. Dagelijks zal een andere quilter vertellen over haar werk en haar quilts. Ook is er een telkens wisselende minitentoonstelling met werk van de spreekster van die dag. U kunt daar geen apart kaartje voor kopen. Met het toegangsbewijs van de Lebuinuskerk is er vrije toegang tot De Latijnse School.

Over alle activiteiten hebben we de afgelopen weken en maanden geschreven. Er komen zelfs nog initiatieven bij las ik op Facebook. Niet alles kunnen wij als gilde vermelden maar de activiteiten onder de noemer Quilts in Deventer staan allemaal in de flyer die bij de kerk beschikbaar is. En we hoeven nog maar een week te wachten dan ligt de nieuwste Quiltnieuws weer op de mat. Met daarin een bijlage over Deventer die zo mee kan in de tas.Neemt u straks ook het pontje naar de overkant? Of laat u zich rijden door OAD? Hoe dan ook graag tot ziens, vanaf woensdag 9 september in Deventer.
1 opmerking:

Nienke zei

Wat een respect toch voor de vele handen die dit evenement mogelijk maken, superveel zin in!