donderdag 2 mei 2013

Elke week een jaar: 1990

We zijn beland in de jaren negentig. In maart werd het 4000ste lid ingeschreven!
In het Quiltnieuws staan diverse artikelen over het beoordelen van quilts. Wat is het moeilijk om kritiek te ontvangen over iets waar je zo intensief mee bezig bent geweest. Maar door kritiek kom je vaak ook verder: het opent je ogen en geeft je de mogelijkheid om op een andere manier naar je eigen werk te kijken. Maar als kunstenaar ben en blijf je toch altijd kwetsbaar....

inspiratie is overal om ons heen...


de "Antieke" voor het eerst tentoongesteld in Naarden
Het blijkt dat de woorden quilten, quiltnieuws en quiltboek erg moeilijk zijn....
enkele verschrijvingen op de bankafschriften 
De Algemene Tentoonstelling wordt gehouden in Naarden. Er is ruimte voor 100 quilts. Dat zou nu te klein zijn, dit jaar hangen er ongeveer 250 quilts in de Grote Kerk in Alkmaar.
Aankondiging van de ATT

Er staan in elk nummer van Quiltnieuws ontwerp lessen voor beginners. Ik weet zeker dat velen van jullie zo begonnen zijn. Het is heel belangrijk de basis principes van het ontwerpen onder de knie te hebben. Zelfs een echte art quilter is vaak begonnen met traditionele blokken tekenen.

ontwerpen voor beginners1990:
De Algemene Ledenvergadering werd op 4 april weer in De Eenhoorn te Amersfoort gehouden. Totie van Spengler (vicevoorzitter) verliet het bestuur en Anneliese Pols nam haar taak over. Fenny de Vries trad toe als secretaris. Totie van Spengler kreeg als eerste de “Klos” uitgereikt; een onderscheiding van het Quiltersgilde in de vorm van een zilveren garenklosje.
De in 1989 goedgekeurde statutenwijziging werd doorgevoerd; vanaf 1990 loopt het verenigings­jaar samen met het kalenderjaar. De contributie werd verhoogd naar F 32,--. In maart werd het 4000ste lid ingeschreven.
De Algemene Tentoonstelling werd van 20 t/m 29 september gehouden in de Grote Kerk te Naarden; 160 quilts, gezien door 6825 bezoekers. De dit jaar door het Quiltersgilde gekochte antieke Nederlandse Lappendeken (prijs F. 10.000,-) werd in Naarden voor het eerst tentoongesteld. Er was nog een novum: voor het eerst werd er een echt tentoonstellingsaffiche in kleur gedrukt met de antieke lappendeken.
De eerste Tentoonstelling van Miniatuurquilts, voortaan jaarlijks door een regio te organiseren, was in De Hoeksteen in Emmeloord; thema “Hoe ziet u Flevoland”. Er hingen 160 quiltjes en er kwamen 900 bezoekers.
Dit jaar waren er wegens de grote belangstelling twee midweken.
De collectie patchworkansichtkaarten werd vernieuwd.
Het Quiltersgilde verleende medewerking aan Quilt Expo Europe II, gehouden in Odense, Denemarken van 3 – 6 mei.
De EQA vergaderde te Bern (Zwitserland).

Rose-Anne

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wat leuk, dat de antieke quilts toen al werden tentoongesteld! En al 4000 leden!

Nienke zei

Oooh en ik vind de Hollyhocks op de voorkant van het juninummer ook alweer tijdloos mooi. Erg leuk om te lezen over het wel en wee van de vereniging. Zo voel je je steeds meer betrokken ook al kom ik pas net kijken.