vrijdag 17 mei 2013

Elke week een jaar: 1992

Als voorbereiding op het tweede lustrum wordt in het december nummer een oproep gedaan om blokken te maken. Dit is, zoals staat geschreven, een uitdaging om alle leden bij het lustrum te betrekken. Hoe zou dat nu moeten gebeuren anno 2013? Met ruim 12.000 leden? We hopen dat we de leden door alle berichten via Facebook, Twitter en dit Blog betrekken bij de festiviteiten van het 30-jarig jubileum. En dat we daardoor op regiodagen en tentoonstellingen meer van onze leden kunnen verwelkomen.En daar is ze al!! Ted Storm viel in 1992 al in de prijzen en dat doet ze nog steeds. Haar prijswinnende quilt uit Houston is te zien op de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar."Nederland bij hoog en bij laag" is de prachtige voorkant van het juni nummer. 

 Het thema "kaas en quilts" zoals dit jaar in Drachten zou ook wel wat geweest zijn voor 2013 in Alkmaar......


1992:
De Algemene Ledenvergadering werd op 6 mei in het Dorpshuis te Den Dolder gehouden. Marian Polak verliet het bestuur en werd als voorzitter opgevolgd door Anneliese Pols; Thil van Twisk kwam in het bestuur als vicevoorzitter.
De redactie van Quiltnieuws wisselde: Liesbeth Ernst en Marjolein den Boer namen het stokje over van Trudie Suermondt en Pia Brunnekreef.
De Algemene tentoonstelling (thema 'Nederland' ) in de Grote of Jacobskerk in Den Haag werd in dezelfde periode als de Quilt Expo Europe III (in het Nederlands Congresgebouw) gehouden (resp. 23/4 t/m 3/5 en 30/4 t/m 3/5). . Alle bezoekers aan de ontvangst in de Jacobskerk op 30 april ontvingen, naast een drankje (waaronder Oranjebitter,) een speldenkussentje. Onze leden hadden 1574 kussentjes gemaakt, een actie, ontketend door Marleen Buntsma. Er ontstonden weer veel nieuwe contacten. Het aantal bezoekers was 13.000.
Marijke Snijders maakte een nieuw ontwerp voor een Quiltersgilde speld en in Den Haag waren de eerste rood-wit-blauwe speldjes met de boom verkrijg­baar.
Voor het eerst organiseerde het Quiltersgilde workshops tijdens de tentoonstelling; de belangstelling was groot.
Uit de regio’s kwamen leden met gratis bussen naar de tentoonstellingen om gastvrouw te zijn. Prima systeem.
De Tentoonstelling van Miniatuurquilts vond in oktober plaats in Maastricht; thema “Alles wat vliegt”, 840 bezoekers:
De door Quilters Newsletter Magazine uitgeschreven wedstrijd 'Discovering a New World' kende, onder de 40 genomineerden, leden van ons Quiltersgilde: Olga Prins, Ted Storm en Nelleke van de Wege. Olga en Ted vielen zelfs in de prijzen.
De Quiltersgilde artikelen kwamen onder de hoede van Ineke van Pagee; de informatietelefoon ging naar Greet de Melker en de ledenadministratie werd per 1 juni 1992 uitbesteed aan administratiekantoor Koster in Laren (NH). Er waren ruim 7000 leden.
Het decembernummer van Quiltnieuws was een themanummer: Log cabin.
De EQA vergadert te Den Haag en in Berlijn.


Rose-Anne

1 opmerking:

Nienke zei

Deze reeks alleen al, maakt mijn gevoel van betrokkenheid groter bij het Quiltersgilde. Als groentje heb ik werkelijk geen idee gehad van de rijke historie, supergaaf om te lezen!