donderdag 18 april 2013

Elke week een jaar: 1988

Het eerste lustrum van het Quiltersgilde werd gevierd met een speciale bijlage bij het herfstnummer van Quiltnieuws.
En bij het 6de lustrum dit jaar hebben we natuurlijk ook een aantal leuke extraatjes voor onze leden: de lustrum postzegel, het notitie blokje en er komt nog meer.....

extra bijlage bij nr 17
Ter gelegenheid van het dit lustrum werd er een wedstrijd uitgeschreven. Een oproep voor originele blokken, dus geen bestaande patronen. En er waren mooie prijzen te winnen!!uitleg van lustrum quilt-wedstrijd
Op deze dag, 18 april 2013, van de Algemene Ledenvergadering is het leuk te lezen dat in 1988 het verenigingsjaar werd gewijzigd van september tot augustus naar het kalenderjaar. Dit jaar zijn er geen statutenwijzigingen gepland!

aankondiging van de statutenwijziging

op de voorkant van het lentenummer "oasis" van Kris Verbrughe
 De midweek was al vanaf het begin van het bestaan van het Quiltersgilde een succes. Deze vond plaats in Kasteel Staverden en er waren beperkt eenpersoonskamers beschikbaar. Wat zijn we toch verwend met Mennorode!!
oproep voor midweek
In het lentenummer van 1988 staat een artikel over bijgeloof. Zou dat nog gelden? Er staat bijvoorbeeld dat als een meisje haar quilt uitslaat voor de voordeur, de eerste man die binnenkomt, haar echtgenoot zal worden.....Heeft iemand hier ervaring mee?

artikel over bijgeloof 
1988:
Het eerste lustrum. Ter gelegenheid hiervan werd een blokkenontwerpwedstrijd uitgeschreven, een idee van Julie Duijker.
De Algemene Ledenvergadering werd op 6 oktober weer gehouden in De Reehorst. Laurence Schoemaker volgde Carolyn Hamaker op als penningmeester; Marijke Snijder nam de plaats van Ingeborg Kooijman in. Erna Letzel verliet het bestuur en werd tijdelijk als secretaris opgevolgd door Anneliese Pols.           
De voor oktober geplande tentoonstelling in de Pandahallen (Loosdrecht) ging niet door wegens het faillissement van de eigenaar.
Ter ere van het lustrum verscheen Quiltnieuws nr 17 met een bijlage: een collage uit de nummers 1 tot en met 8. In Quiltnieuws nr 18 stond voor het eerst een advertentie in kleur (van Den Haan & Wagenmakers). Trudie Suermondt nam de redactieplaats over van Irma Hartsuiker.
Quilt Expo Europe I werd in Salzburg gehouden. Het Quiltersgilde participeerde niet zelf. De quilt 'Overbevolking' van Rina Schouten werd bekroond in de wedstrijd 'Visions of the world', uitgeschreven door Quilters Newsletter Magazine.
Er waren 12 regio’s die in totaal 17 regiodagen organiseerden.
Er werd twee maal een midweek gehouden in kasteel Staverden.
Nelleke Krijger nam de ledenadministratie over van Joop Roesink: ruim 2000 leden.


Rose-Anne

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Leuke artikelen in get Quiltnieuws! Het stukje over bijgeloof zou zeker herhaald kunnen worden?