dinsdag 18 maart 2014

Vreemdgaan

Vandaag waren we met onze quiltgroep Kakelbont bijeen in Driehuis. Medio februari hadden we onze jaarlijkse midweek en ieder vertelde over de voortgang van haar project. Mooie quilts in wording werden getoond, problemen en vragen opgelost totdat ik aan de beurt was. Ik moest bekennen dat ik me sinds de midweek aan vreemd gaan heb bezondigd. Denk nu niet dat er sprake is van een huwelijkscrisis, integendeel. Manlief vind het wel gezellig dat ik lekker dichtbij op de bank ben in plaats van achter een tafel aan de naaimachine.
Nee, er zijn een aantal leuke initiatieven op haak- en borduurgebied. De CAL (crochet along) geeft elke week op het world wide web een aantal haaktoeren op en uiteindelijk leidt dat tot een deken. Ik doe daar enthousiast aan mee maar dat gaat wel ten koste van mijn lapjes. Het resultaat is echter heel leuk en zal straks de kamer van een van mijn nichtjes vast gaan opfleuren.En omdat ik er geen genoeg van kan krijgen maak ik 'm ook nog in naturelkleuren van de vele kluwen katoen die ik van mijn grootmoeder erfde.Op een van de vele blogs zag ik ook een foto van een golfjesdeken in allerlei snoeperige kleurtjes. En ook daar ben ik aan begonnen nadat ik op de Handwerkbeurs in Zwolle voor een leuk prijsje een tas vol leuke haakkatoentjes scoorde.Gelukkig riep mijn bekentenis geen afkeer op maar herkenning. Heel veel quilters maken op dit moment een uitstapje naar een andere handwerktechniek. Haken maar ook borduren: randje per week is ongekend populair, en ja, ook daar doe ik aan mee.Elke week twee randjes om te borduren met uitleg van Annelies (van Quiltsandsiggies.blogspot.nl)

Gelukkig was er vanochtend de quiltgroep weer. Na het zien van al die mooie resultaten van de midweek ga ik zelf ook weer aan de slag om m'n top af te maken. Dus volgende keer weer een foto van lapjeswerk en tussendoor af en toe een randje.
Handwerkze!

12 opmerkingen:

Annelies zei

Het één doen hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik geniet gewoon van allerlei verschillende handwerktechnieken. Veel plezier met al die randjes !

feltfree på Åsly zei

Leuk toch om een verscheidenheid aan technieken te beheersen.. Det witte versie van de deken is ook erg mooi.

Nienke zei

Ook mijn deken is al ver over de helft, ik vind het werkelijk een bijzonder idee dat er zoveel mensen gelijktijdig aan hetzelfde patroon zitten te haken!

Lucie Faber zei

hi Inge, je bent niet de enige Kakelbontster die vreemd gaat!
Hanneke en ik doen ook de deken!
Hoop gauw weer een mooie quilt van je te zien!

Lucie Faber zei

hi Inge, je bent niet de enige Kakelbontster die vreemd gaat!
Hanneke en ik doen ook de deken!
Hoop gauw weer een mooie quilt van je te zien!

Unknown zei

Z0 herkenbaar!!!

Trudy zei

Ook ik moet "schuld" bekennen...even een andere verslaving! Maar het is ook zo leuk om weer eens te haken, vooral met al die vrolijke kleurtjes! En ach, onze lapjes blijven vast wel trouw op ons liggen wachten! Ps. Ik vind je 'naturelle' óók errug mooi. Groetjes, Trudy

Anoniem zei

Hallo inge
Ook ik ga vreemd en wel met breien
Groet wilmaT

Pauline zei

Is dat even veilig vreemd gaan! Ik moedig je van harte aan om je hart op te halen en te genieten van je techniek uitstapjes.

Hannie de Beer zei

Wat een super gezellige werkjes voor op de bank! Mooi hoor!

Mariëlle Huijsmans zei

wat grappig dat juist zoveel quiltsters mee doen aan het haken van die deken. ook ik ben sinds deze week ” aangehaakt`’ moet nog wel wat inhalen.

dini zei

Oh Inge,
Grappig ik ga ook vreemd met de Cal en het randje en het is zo leuk