donderdag 17 juli 2014

Klaar voor het echte werk

Als het goed is valt vandaag de envelop in de bus met daarop de definitieve indeling van de plattegrond voor de Grote algemene tentoonstelling in Arnhem. Dan kan het indelen gaan beginnen. Gerrie is vandaag druk met het afdrukken van alle foto's op schaal en ik kan de indeling op schaal gaan tekenen op de bekende behangrollen. Volgende week gaan we dan twee dagen kijken, discussiëren en plakken om de indeling in ieder geval op papier in orde te hebben.
De kerk wordt dan aan de hand van de tekening van de standbouwer ingedeeld in stukken die ieder een letter meekrijgen (A t/M Z). Op de bijbehorende rol behang komt dan hetzelfde nummer en de foto's van de quilts die we daar bedacht hebben. Aan de hand daarvan hangen de medewerkers de quilts op hun plek.
Ook Marjon en Ilse zijn druk in de weer (geweest) met de Quiltexpresse. Op maandagmiddag komen zij met de vrachtwagen alle quilts brengen en dan kan het feest van verdelen, ophangen enz. beginnen. Maar zover is het nog niet. Eerst alles op papier indelen, dan op 22 augustus ons laatste overleg met de werkgroepleden om te zorgen dat iedereen weet wat hem/haar te doen staat en de puntjes op de i te zetten. Dankzij de medewerking van veel vrijwilligers zullen we dan weer een mooie tentoonstelling,kunnen bekijken met mooi, bijzonder en hopelijk inspirerend werk van onze leden.
En wat heb ik de afgelopen tijd gedaan? Nou, voor de miniatuurtentoonstelling was een mooi ophangsysteem bedacht van metalen haken. Dit systeem is ook in Appeltern gebruikt en, overmoedig als ik soms ben, bood ik aan om de haken uit elkaar te halen zodat ze weer bruikbaar zijn voor een volgende tentoonstelling. Dat heb ik geweten maar het is gelukt. Als laatste een foto van 'voor' en 'na'


Een deel van de kluwen.


En netjes geordend. Nu alleen nog iets bedenken om ze uit elkaar te houden. En of we ze ook gaan gebruiken in Arnhem? Kom maar kijken op 4 september.

Een vrolijke groet van de ATT-commissie Inge en Gerrie

5 opmerkingen:

marion zei

loomelastiekjes?? goedkoop en makkelijk

Aart zei

Succes Inge en Gerrie. Hier wordt ook hard gewerkt om de winkelroute vorm te geven. Misschien hebben we nog een verrassing voor de bezoekers!
http://quiltaart.blogspot.nl

miekequilt zei

Succes met de voorbereidingen. Ik hoop dit jaar weer aanwezig te kunnen zijn.

Hannie de Beer zei

Veel succes! Het is een hele klus, jullie wel toevertrouwd!

Nienke zei

Die haken zijn superhandig, maar gesorteerd wel prettiger dan ongesorteerd ;-). Heel veel succes met alles!