woensdag 3 december 2014

Discussie geslaagd

In mijn vorige blog vroeg ik de lezers om reacties over hoe we van de algemene tentoonstelling (ATT) een niet te missen gebeurtenis konden maken. Velen van u hebben daarop gereageerd en met die reacties zijn we aan de slag gegaan. In de komende blogs zal ik steeds een van de veranderingen toelichten in de hoop velen nieuwsgierig te maken om volgend jaar naar Deventer te komen. Want dat is de locatie van de eerstvolgende ATT.
De Lebuinuskerk is een bekende locatie die het afgelopen jaar een metamorfose heeft ondergaan. Komende vanaf het pontje was het een beetje zoeken naar de ingang. Dat is nu afgelopen want sinds kort is de oude ingang met de mooie groene deuren weer in ere hersteld (voor wie al eerder geweest is, daar waar de kinderquiltjes hingen).Direct links van de ingang is de museumwinkel gekomen die straks wordt omgebouwd tot Infobalie en winkel van het Quiltersgilde. 
Het kerkgenootschap bestond uit meerdere gebouwen waarvan er enkele gesloten zijn in de afgelopen jaren. De prachtige glas-in-loodramen zijn daaruit gehaald en in een speciaal ontworpen hekwerk geplaatst. Dit kan zowel open als (gedeeltelijk) afgesloten waarmee een ruimte is gecreëerd waar wij als gilde ook wel raad mee weten. Meer daarover in een volgend blog.Voor de werkgroepleden tenslotte is het fijn te weten dat we in een geheel vernieuwde en opgefriste consistorie ons werk kunnen doen. Ook de toiletgroepen zijn aangepast aan de moderne tijd en de vloeren zijn gestoffeerd en uitgevlakt. Veel veranderingen dus in de kerk en voor ons een uitdaging om daar een mooie, uitnodigende tentoonstelling in te presenteren.

Op de site van het Quiltersgilde is het aangepaste formulier alweer te vinden. Een van de veranderingen daarin is dat we dit jaar afzien van een apart inschrijfformulier voor de art-quilts. Er kunnen quilts ingestuurd worden binnen het thema 'Kronkels' of gewoon een quilt waar u trots op bent onder 'algemeen'. Quilts in alle categorieën zijn welkom, traditioneel, art, eigentijds of anderszins. Het blijft wel een voorwaarde dat uw inzending niet eerder op een grote (meer dan 100 quilts) tentoonstelling gehangen mag hebben.
Alle inzendingen gaan geselecteerd worden door 1 selectiecommissie dus niet meer een aparte selectie voor art-quilts en overige. Over de selectie en wie we daarvoor uitnodigen zal ik in een later blog meer vertellen.
We hopen weer op veel inzendingen zodat er veel te kiezen valt. We willen graag een mooie doorsnede laten zien van het werk waar onze leden mee bezig zijn op alle vlakken en van beginners tot (ver)gevorderden. 

Tot slot roepen we leden in en rond Deventer op om zich aan te melden als werkgroeplid. Wij zijn het best bereikbaar via e-mail att@quiltersgilde.nl. Wilt u eerst meer weten wat het inhoudt om werkgroeplid te zijn vermeld dan ook een telefoonnummer dan nemen we contact op.

Op naar een mooie ATT in 2015 met veel betrokkenheid vanuit de leden. Aan ons zal het niet liggen!

Een hartelijke groet van de tentoonstellingscommissie Gerrie Schoonebeek en Inge van Koningsveld

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een goed initiatief om de vraag bij de leden van het Quiltersgilde neer te leggen en met de uitkomst daarvan aan de slag te gaan.
Gerty van Oene

Hannie de Beer zei

Op deze manier gaat het vast weer een bijzonder expositie worden!