maandag 8 december 2014

Nieuw: Bibliotheek online

Goed nieuws. Heel goed nieuws. De bibliotheek van het Quiltersgilde is online gegaan!De bibliotheek van het Quiltersgilde is één van de grootste bibliotheken in de textielwereld in Nederland en wij, als leden, mogen daar tegen betaling van de retour verzendkosten, zoveel uit lenen als we willen, met een maximum leentijd van 3 weken. Hoe bijzonder is dat.

Voorheen kon je de lijst met boeken inzien in een PDF van tig pagina's, maar nu is de catalogus gedigitaliseerd en geindexeerd, zodat het zoeken veel eenvoudiger is geworden.

Maar dat niet alleen, alle boeken worden nu met foto van de voorkant getoond en een korte omschrijving van de inhoud, wat het makkelijker maakt een boek te herkennen of te beoordelen.

Bovendien hebben we nu ook de gelegenheid om onze persoonlijke favorieten van commentaar te voorzien zodat we anderen weer op weg kunnen helpen.Dat maakt het lidmaatschap van het Quiltersgilde allemaal nog leuker.

Ook nieuwsgierig? Maak gauw een account aan met behulp van je lidmaatschapsnummer.
http://www.quiltersgilde.nl/activiteiten/bibliotheek

PS. De uitleenprocedure zelf is niet gewijzigd. En er zit ongetwijfeld enorm veel werk in het samenstellen van deze digitale bibliotheek, daarvoor een grote dank aan de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken!


PS2. De aanmeldmogelijkheid zit onder 'Mijn Aurora', of klik op deze link om rechtstreeks naar het aanmeldformulier te gaan: http://quiltersgilde.auralibrary.nl/auraicAanmelden.aspx

9 opmerkingen:

Noa zei

het is prachtig wat jullie allemaal doen maar lees jullie emails ook eens er zijn dames die mailtjes sturen en nooit iets horen

Unknown zei

Beste Noa, wij streven ernaar iedereen binnen een paar dagen te antwoorden, maar misschien hebben we iets niet ontvangen? Als je een vraag hebt of een onbeantwoorde email, zou je die dan aan mij persoonlijk kunnen sturen? Dan zoek ik het even uit
voorzitter@quiltersgilde.nl

Liesbeth Wessels zei

Het ziet er geweldig uit, en ik heb al weer 3 boeken te leen gevraagd.

Webredactie zei

Fijn dat het raadsel snel opgelost is Noa!! En ja Liesbeth, ook ik breng de kerstdagen tussen de boeken door, heerlijk!

ireneinhetatelier zei

Het ziet er prachtig uit! Ik heb het eerste boek al binnen! Goede service...

Jo Huijsman zei

Een hele klus, maar een prachtig resultaat. Dank dat jullie dit werk allemaal verrichten.

Hannie de Beer zei

Het aanmelden voor de site ging niet van een leien dakje, maar dank zij de geweldige hulp vanTineke en de dame van de site is het uitstekend gelukt. Dank !

Webredactie zei

Ik heb mijn pakje ook al binnen... met deze razendsnelle service heb ik ze al uit nog voor de kerstboom staat... Super!

Hilda de Wit zei

Het aanmelden ging bij mij ook niet direct goed, maar het is gelukt. Wat geweldig, zo'n bibliotheek en digitaal toegankelijk gemaakt. Wat veel werk is hiervoor verzet, bewondering en respect voor degenen die het voor elkaar hebben gekregen!