donderdag 25 december 2014

Inktens blocks - Hoe mee te werken.

Het is voor mij een feest om steeds andere materialen uit te testen. Het verven van mijn eigen stoffen is het begin geweest en gaat over in andere materialen.
Deze krijtjes zijn perfect om mee te werken zowel voor op papier als ook op stof. Je kunt ermee tekenen, ze geven dan mooie heldere kleuren, maar deze veranderen in doorzichtige op inkt gelijkende verf door ze met een water en een kwast te bewerken.
Ik gebruik ook graag materiaal wat niets kost en je in principe overal kan vinden, de reep karton aan de rechterkant is verpakkingsmateriaal en het karton aan de linkerkant heb ik gekregen van Hilde, die het uit Zuid-Amerika voor me meebracht. Dit karton is zeer stevig door de honingraat structuur. Het karton heb ik eerst bewerkt met heavy Gel Medium, wat het een acryl laag geeft en daardoor geen water opneemt. Zodoende is het geschikt om mee te stempelen. Vandaag gebruik ik het om er  rubbings mee te maken op stof. Rubbing is een Engels woord en betekend wrijven en je maakt zo een afdruk van het materiaal wat onder de stof ligt.
Nu kan je er met een waterige kwast over heen gaan, maar ik heb ervoor gekozen om het te besproeien met water. Je ziet dan dat de kleurstof uit gaat lopen.
De kleuren zijn ook veel heftiger geworden.
Ik heb nog een stuk stof gevuld met de kleuren van geel, oranje, rood, paars, blauw, groen en fel geel, om te zien hoe dit gaat mengen.
Hierna moet de stof drogen, na drogen kan het weer verder bewerkt worden, weer nat maken en drogen. De inktens blocks zijn van het merk Derwent, potloden zitten ook in het assortiment. Wil je met een kwast gaan werken kijk dan even naar dit filmpje.
Ik wens een ieder fijne kerstdagen toe en een creatief en gezond 2015.
7 opmerkingen:

flox zei

Hoe zit het met de watervastheid van die krijtsjes na het drogen? Ik doe wel eens iets met blokinkt, maar die lijkt af te blijven geven ook na dagen en weken drogen.

Ineke van den Akker zei

Wat een goed idee. Ik heb ze nog nieuw in mijn kast staan. Heb je al eens met rubber stempels gewerkt? Zoveel mogelijkheden.

Jo Huijsman zei

Ik ben na het lezen van je verhaal enthousiast geworden en ga het op mijn verlanglijstje zetten

els zei

Ik vind het ook heerlijk spul om mee te werken. Weet je dat je de potloden en krijtjes ook eerst kunt dopen in textielmedium, dan krijg je meteen het gewenste resultaat en is het watervast.

els zei

Ik vind het ook heerlijk spul om mee te werken. Weet je dat je de potloden en krijtjes ook eerst kunt dopen in textielmedium, dan krijg je meteen het gewenste resultaat en is het watervast.

els zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Is dit hetzelfde als 'watersoluble' van Caran d'ache Aart??