dinsdag 23 juni 2015

Jurering tentoonstelling B(l)oeiende Quilts in Zeeland

Donderdag 18 juni was het zo ver. Vier juryleden kwamen naar Goes en Kapelle om 60 wedstrijdquilts te beoordelen. met het thema Bloei.


Juryleden Els van Gans (Merkwaardig), Door Wondergem (Weefnetwerk), Hedwig Hartmans (Vrouwen van Nu) en Ineke Kamphorst (LOKK), namen ruim de tijd om de quilts te beoordelen.

De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de officiele opening op donderdag 2 juli in de Grote Kerk te Goes. Naast de tentoonstelling B(l)oeiende quilts in de 2 musea in Goes en Kappelle, wordt ook de tentoonstelling Boeiende Quilts geopend in de Grote Kerk te Goes, bestaande uit werk van onze Zeeuwse leden.

Tevens zijn de 25 quilts te zien met thema "Water-Land"die tijdens het Textiel Festival in Leiden te zien waren en niet te vergeten de Tipi--tent van Petra de Haas met de gequilte driehoeken van leden.

Gaarne ook even aandacht voor de ledendagen die georganiseerd worden op woensdag 8 juli en Goes en op woensdag 14 oktober in Kapelle. Of kijk op pagina 31 in Quiltnieuws.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Spannend! De jury heeft het best moeilijk gehad, gezien het grote aantal prachtige quilts!

Nienke zei

En wat leuk te zien dat er zo serieus aandacht aan de jurering is besteed, en aan de inrichting, want de musea hebben er echt een plaatje van gemaakt!

marjolijn zei

Dit is heel spannend! Wat zijn er prachtige quilts gemaakt. De quilts kleuren ook prachtig op de paarse wanden. Hoop ze binnenkort in het echt te kunnen bewonderen. Helaas gaat de opening voor mij niet lukken.