donderdag 25 juni 2015

Quilten Speciaal 13: De lagen van een Quilt.

Les 8,  alweer een maand geleden stond in het teken van  het uit elkaar trekken van de lagen van een quilt om het licht binnen te laten. Met andere woorden wij gingen aan de slag met het maken van een drielagen ontwerp met gevonden spulletjes en om nog wat concreter te zijn wij hebben een kijkdoos gemaakt.
Door het spelen met licht van de zon en een zaklamp onderzochten wij de effecten van licht en schaduw.


De vervolg opdracht was "Het maken van een ruimtelijk werk van 3 lagen. Iedere laag heeft invloed op het totaalbeeld met een vrijheid om het een zichtbare achterkant te geven, maar dat betekent dat het van alle kanten interessant moet zijn. De lagen hoeven niet het hele beeld te vullen en denk hierbij ook aan transparante kleuren. De lagen moeten met elkaar verbonden worden en de verbinding heeft ook weer invloed op het totaal beeld" 
Het was een hersenkraker die ons weer vier weken behoorlijk heeft bezig gehouden.

Vorige week les 9 met Merion Tameling was gericht op didactische vaardigheden. 
Het bespreken van het huiswerk in groepjes was een onderdeel van de les. In het begin van de opleiding was feedback geven voor ons een brug te ver.  Blijkbaar zijn wij gegroeid, het was nu totaal geen probleem meer. ,

 De opdracht voor de volgende keer is het maken van een leerplan. Met alle informatie van deze geweldig dag moet dat lukken, maar eerst ………… vakantie. 
Ter afsluiting van het eerste leerjaar hebben wij met elkaar gegeten. Iedereen had iets lekkers gemaakt en het was hartstikke lekker en gezellig. Eindelijk tijd om ook over andere dingen te praten dan de lesstof, hoewel echte quilters komen tenslotte toch weer bij het onderwerp van hun passie terecht.


2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een bijzondere les, waar jullie weer veel van leerden. Mooie effecten geeft de kijkdoos! En samen eten ter afsluiting is een goede gelegenheid om elkaar iets beter te leren kennen. Nu maar even vakantie, al kometen er vaak weer andere dingen op je pad, en natuurlijk ook inspiratie! Geniet ervan.

Nienke zei

Quilten Speciaal, het is echt op alle punten genieten, fijne zomer met deze bagage!