maandag 29 juni 2015

Quilts in Deventer, een overzicht

De afgelopen weken hebben we verteld over de lezingen die in september gepland zijn tijdens de Algemene Tentoonstelling van Patchwork en quilts (ATT) in Deventer. Tijd voor een overzicht, wie komt wanneer:

Woensdag 9 september Lies Bos met: Kleurenleer

Donderdag 10 september Annette Jeukens met: Van traditioneel naar art

Vrijdag 11 september Betty Prins met: Van jurken naar quilts / mijn liefde voor lapjes

Zaterdag 12 september Christina Fokkema met: Wat doet kleur met je, wat doe jij met kleur?

Zondag 13 september Petra Prins met: Patchworken en Quilten; van alle tijden, voor alle mensen, van alle leeftijden! 


Helaas is de lezing over de Amish komen te vervallen.
Laura komt echter wel op 14 oktober naar het Fruitteeltmuseum in Kapelle met haar verhaal Amish, levenswijze in beeld. Meer informatie daarover vindt u in Quiltnieuws en op de website van het Quiltersgilde.

De lezingen in Deventer staan dagelijks gepland om 11 uur en om 14.30 uur. Ze vinden plaats in De Latijnse School waar u naar binnen mag als u in de kerk een toegangsbewijs heeft opgehaald (een polsbandje). Er zijn geen extra kosten aan verbonden. LET OP: zondag is er alleen een middaglezing.

Dan de workshops waarover u al in Quiltnieuws heeft kunnen lezen. Die worden dit jaar uitgevoerd door de winkeliers. U kunt zich opgeven bij de betreffende winkels, via e-mail, hun website of gewoon door even langs te gaan. KLIK voor de link naar al onze adverteerders. De planning is als volgt:

Woensdag 9 september
Quiltshop Online met Boompje van Confetti De Stofmeid met Japan in de hoofdrol (Sashiko)
Donderdag 10 september
Quiltatelier Vlijtig Liesje met Uiltjes speldenkussen 


Quiltshop 100 rozen met Kennis maken met Sashiko


Vrijdag 11 september
Hobbytime met Stempelen met quiltstempel


Wilma Karels met Cathedral Windows


Carol Cox met Traboutis
Zaterdag 12 september
Quiltshop Marijke van Hesse met Kaleidoscope, een snelle methode


Stof tot Verven met MonoprintenZondag 13 september 
Atelier Hartendief met naaldenmapje dubbelzijdig appliceren en Cordi Atelier met Kennismaken met art-quilten


De informatie over de inhoud van de workshops, kosten, wijze van aanmelding en dergelijke vindt u op de websites van de deelnemende winkels. Ook zal er bij Quiltnieuws september een aparte bijlage verschijnen met alle informatie over de activiteiten rond de ATT zodat u die makkelijk in de tas mee kunt nemen.

Met zoveel aanbod kunnen wij ons voorstellen dat 1 dag in Deventer niet genoeg is. Daarom kunnen bezoekers van de ATT dit jaar een passe partout kopen voor meerdere dagen toegang om aan de workshops mee te doen, de lezingen te volgen en uiteraard de prachtige quilts van onze leden te bewonderen.

Kortom, houd de agenda vrij in de periode van 9 tot en met 13 september om dan te komen kijken, luisteren, doen en vertel het vooral ook door.

Bezoek ook onze website voor informatie over alle activiteiten van het Quiltersgilde en de voordelen van een lidmaatschap

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wat leuk, al die demo's , en lezingen, voor elk wat wils!

Nienke zei

Zeker een goed idee om meer dagen te komen want (buiten verantwoordelijkheid van het gilde) tegelijkertijd zijn in Deventer een Dear Jane expositie in de Synagoge en een artquiltexpositie van de groep Colorminds in de Bergkerk te bekijken, alles op loopafstand, voor meer info: www.quiltsindeventer.nl

Jo Huijsman zei

Wat is er veel te zien en te doen. Een geweldig programma en daarnaast is Deventer een leuke stad dus.......enthousiaste quilters, een reisje naar Deventer....DOEN

Anoniem zei

En vergeet niet om nu alvast je buskaartje bij Oad te bestellen, want als er te weinig voorinschrijvingen zijn gat de busrit niet door

Gerrie Schoonebeek