donderdag 8 oktober 2015

Ook Quilten Speciaal 13 is weer gestart

Na een heerlijke lange vakantie zijn wij in september weer van start gegaan.
Ongelooflijk hoe het eerste jaar voorbijgevlogen is en in deze tiende les werd het extra duidelijk dat het tweede jaar nog veel sneller gaat.

Voor de vakantie had onze docent Merion Tameling les gegeven in docentschap, didactisch modellen, het bespreken van leerstijlen en hoe zet je een les op. De huiswerkopdracht was het maken van een lesschema.
Het was hartstikke leuk om tijdens deze les te zien hoe creatief iedereen deze opdracht had opgepakt.

Nu ging het vooral over de groepsdynamiek, de eigenheid van de cursist en het leren inspelen op de individuele behoefte van een cursist.

Hoewel wij echte doeners zijn en dit vooral theoretische lessen waren, was het toch super interessant en was de dag voorbij voordat wij er erg in hadden. Dit kwam natuurlijk ook  door alle leuke opdrachtjes tijdens de les. 


In onze groep zitten  een aantal cursisten die al regelmatig les geven of die in de toekomst les willen geven, maar ook voor degenen onder ons die nooit les gaan geven was het erg leerzaam.

En verder was het vooral heel erg ongedwongen, bijkletsen, snoepen,de catalogus van de ATT nog een keertje doorbladeren, enzovoort, enzovoort.De vervolg opdracht, een les van 15 minuten verzorgen en een presentatie geven van wat wij  hebben gemaakt en geleerd in de afgelopen twee jaar is in februari.  Hieruit volgt een evaluatie en een eindopdracht. In mei is er dan nog een terugkomdag voor het bespreken van het proces van het eindwerkstuk. Ik denk dat iedereen nu snapt waarom dit tweede jaar extra snel zal gaan. 

Maar eerst nog 4 hele creatieve lessen. In  oktober en november les van Cherilyn Martin  en in december en januari van Els van Baarle3 opmerkingen:

Nienke zei

Gelukkig heb je nog een aantal lessen te gaan, wat het is het toch inspirerend he? Veel plezier!

Marjolein den Boer zei

Wat leuk dat dit onderwerp ook mee wordt genomen bij Quilten Speciaal. En dat die tijd dan vliegt richting het eind van de 2 jaar kan ik mij alles bij voorstellen. Succes!!

Hannie de Beer zei

Wat gaat het hard toch met de cursus, en alleszins de moeite waard! Ik heb al heel wat goed en fraai werk zien langskomen van je. Deze laatste lessen zullen zeker nog meer bijdragen, aan jullie vorderingen!