woensdag 11 mei 2016

De selectie

Vandaag was het zover. Uit bijna 250 aanmeldingen werd de keuze gemaakt welke quilts in Breda kunnen hangen en welke niet.


De selectiecommissie 2016 bestaande uit Klazien Hoomans, Nanda Lijding en Nienke Smit (van links naar rechts).


Uiteraard begonnen we de dag met een lekkere kop koffie en een kleine traktatie.

De inzenders hebben het de dames niet gemakkelijk gemaakt. De kwaliteit van het ingezonden werk was hoog en de keuze welke wel en welke niet te selecteren was soms heel moeilijk.
Na een lange dag zijn ze eruit gekomen en zijn ruim 200 quilts geselecteerd om 'te hangen' in Breda.

Welke twee van deze serie worden uitgeselecteerd, het valt niet mee te moeten kiezen.

Iedereen die een quilt heeft aangemeld krijgt de komende weken bericht. En dan kan de zomer gebruikt worden om het werk af te maken, een tunnel aan te naaien en/of een hoes te maken.
De instructies daarvoor worden meegestuurd evenals een overzicht van de inleveradressen van de Quiltexpres.

We hopen dat u zich kunt vinden in de keuze en voor hen die dit jaar helaas niet geselecteerd zijn, de quilts waren allemaal mooi en de moeite waard maar helaas is er geen ruimte om alles tentoon te stellen. Laat u vooral niet weerhouden om een volgende keer weer in te sturen. Wij hebben alvast een geweldige dag gehad en hopen dat u de keuze in Breda met eigen ogen komt bewonderen.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Spannend!

Nienke zei

Een intensief dagje. Goed om eens achter de schermen te kijken. Alles anoniem gemaakt, pure beoordeling op foto (hoe belangrijk de kwaliteit daarvan!) en wat kun je soms nog veel uit de begeleidende tekst halen. Kiezen is niet eenvoudig, je ziet letterlijk de hoeveelheid uren die in een quilt zijn gestopt en de maker vol dromen en verwachtingen eraan bezig. En soms moet je een keuze maken die geen recht doet aan het werk of het idee, eenvoudigweg omdat er binnen die categorie al teveel gelijkwaardig aanbod is. Mocht er een 'niet geselecteerd' brief in de brievenbus vallen, zie dat dan vooral ook niet als een afwijzing. In die termen is gisteren zeker niet gepraat, al het ingezonden werk was de inzending waardig. Maar binnen de beperkte ruimte een zo divers mogelijk beeld laten zien van waar de leden mee bezig zijn - dat is de insteek. En dat is zeker weten gelukt!

Marja. zei

succes!!

Marjolein den Boer zei

Leuk om even mee te kijken zo :-) Er is vast een mooie selectie gemaakt en nu de brievenbus maar in de gaten houden!!

Jo Huijsman zei

Ik begrijp helemaal dat het een enorme klus is en hoe moeilijk het is om keuzes te maken.
wat een voorrecht dat de cursisten van Quilten Speciaal 13 allemaal met het eindwerkstuk mogen hangen.