maandag 16 mei 2016

Oud en nieuw?

Het afgelopen weekend heb ik al mijn Quiltnieuwsen doorgenomen, van nummer 127 terug naar nummer 11. Dat leverde een schat aan informatie op en veel herkenning. Artikelen die nu in Quiltnieuws staan evenals jaren geleden, maar ook de stukjes over de Algemene tentoonstelling. Leuk is dan te zien hoe een en ander veranderd door stofgebruik, kleuren en de ontwikkeling van het ambacht door de jaren heen.

De bovenste nog in zwart-wit, de onderste twee in kleur maar wat een verschil. Het is bijna 'de Bold en de beautiful'

Voor de tentoonstelling zijn het vooral de namen van de commissies die veranderen. Verder blijft er veel hetzelfde: oproepen om toch vooral op tijd in te sturen met het ingevulde formulier en vooral Goede Foto's. Dat maakt zo'n verschil bij de selectie. Met een goede foto maak je meer kans en ook de achtergrond informatie kan nog veel toevoegen om bepaalde keuzes in het werk te begrijpen. Zelfs als dat maar 20 woorden is.

Quiltnieuws gaat ook met haar tijd mee en een artikel uit Quiltnieuws 69 waarin een oproep om duidelijke foto's in te sturen.

Wat wel anders is, in Quiltnieuws 69 wordt nog gesproken over 'afgewezen'. Tegenwoordig noemen we dat 'niet geselecteerd' wat veel meer recht doet aan de keuze. Immers er wordt door iedereen werk ingestuurd waar met veel inspanning en geduld aan is gewerkt en liefst zou je dat allemaal willen laten zien. Maar daar is helaas geen ruimte voor.

We willen iedereen die de moeite heeft genomen een quilt aan te melden in ieder geval hartelijk bedanken. Dankzij u kunnen we weer een mooie tentoonstelling gaan inrichten en Breda mag zich opmaken voor een mooie week eind augustus als wij quilters de stad gaan overnemen en Breda een ware Quiltstad gaan maken.

Spannende hoekjes in de kerk, de ruimte straks voor de workshops

De komende weken valt bij iedereen die  ingestuurd heeft een bericht in de mailbox of brievenbus. Niet allemaal tegelijk want het zijn er bijna 250 en we willen het wel zorgvuldig doen dus dat kost tijd.

Ondertussen werken we ook achter de schermen door. A.s. donderdag met onze werkgroepen over de stand van zaken met betrekking tot angels, kassamedewerkers, winkelroute enz.

We houden u op de hoogte!


Geen opmerkingen: