vrijdag 29 maart 2013

Elke week een jaar: 1985


De introductie van de computer. In Quiltnieuws wordt vermeld dat het adressenbestand ingevoerd is in de computer. De etiketten worden automatisch geschreven en met deze apparatuur is het niet mogelijk een umlaut of accent op de namen te zetten.... Jaja, wat zijn die ontwikkelingen toch snel gegaan.
de eerste snippertjes

Het Lentenummer van Quiltnieuws in 1985 heeft een prachtige ansichtkaart op de voorkant. Er zijn vanaf nu ook dubbele kaarten te koop om de kas te spekken. (10 stuks kosten f 8,-) staat er in het lentenummer vermeld. Kaarten verkopen we nu nog steeds, maar niet om de kas te spekken. Contributie is f 25,- per jaar en f 14,- per half jaar.


lentenummer maart 1985
Verder wordt er dit jaar een begin gemaakt met de regiodagen. Achterop het zomernummer van dit jaar staat een oproep. Het bestuur van toen kon niet vermoeden dat die regiodagen in 2013 zo succesvol zouden zijn!!



oproep voor regiovertegenwoordigers




1985:
De Algemene Tentoonstelling, gehouden van 27 september t/m 8 oktober in Baarn in Kasteel Groeneveld, had als thema “Natuur-(en)Talent”. Aansluitend werd daar op 9 oktober de Algemene Ledenvergadering gehouden. Iet Smits en Marieke Dijkers verlieten het bestuur; Marianne Polak werd vicevoorzitter , Erna Letzel secretaris. en Ingeborg Kooijman alg.lid.
De eerste midweek werd gehouden: met 29 vrouwen werd de Loohorst Lapjesland.
De ledenadministratie ging voor het eerst in de computer via Joop Roesink.
Er was sprake van een bescheiden bibliotheek en er kwamen ansichtkaarten met afbeeldingen van patchwork werkstukken.
De eerste regiodag vond plaats: in Noord-Holland. Bij Erna Letzel thuis in Castricum kwamen op 16 maart 20 quilters bij elkaar. Een tweede Noord-Hollandse regiodag werd gehouden in Noord-Scharwoude.
In het decembernummer van Quiltnieuws weer een complete ledenlijst: 665 leden, waarvan 29 buitenlanders. 


Rose-Anne

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Het Gilde is echt bij de tijd, in 1985 het ledenbestand al op de computer! Leuk om te lezen. En wat een mooie foto op het blad! Er is ondertussen veel veranderd, maar nog steeds gaat het Gilde mee met ontwikkelingen op digitaal en ander gebied!