vrijdag 8 maart 2013

Inzendingen EQA

Ik heb al 5 prachtige oranje driehoeken binnen naar aanleiding van mijn verzoek (zie hieronder)  op dit blog!Maar ik kan er nog veel meer gebruiken, 12 gaan er natuurlijk naar Birmingham en die maken na de tentoonstelling daar een rondreis door Europa. Ieder van de 17 landen levert 12 driehoeken aan, allemaal in een eigen maat en kleur.

Vanzelfsprekend verschijnt er een verslag met foto's in Quiltnieuws.

Maar wat zou het leuk zijn indien we de overige inzendingen mogen tonen in onze infostand in Alkmaar.

Per slot is het toch een echt oranjejaar!

Inge Schoonderwoerd


European Quilt Association (EQA)

De EQA werd in 1989 opgericht en kent thans 18 deelnemende Europese landen: Denemarken, Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Letland, IJsland, Oostenrijk, Zweden, Ierland, Hongarije, Luxemburg, Noorwegen, Schotland, Zwitserland, Italie, Spanje en Engeland. Het doel van deze club is het promoten van patchwork en quilten in Europa en het delen van deze informatie binnen de deelnemende landen. Tijdens het Festival of Quilts in Birmingham komen de deelnemende landen bijeen en wordt er informatie uitgewisseld. Ook krijgen we elkaars verenigingsbladen.

In het Quiltnieuws van december 2012 kunt u het artikel dat ik hierover geschreven heb nog eens teruglezen. Het Festival of Quilts stelt de EQA jaarlijks in de gelegenheid 2 stands in te richten. In de ene stand komt een quilt per land; in de andere komen meerdere inzendingen per land. 

Dit jaar is het thema Movement (beweging). En de kleur voor Nederland is oranje! Toepasselijker kan het niet nu we net vernomen hebben dat we een koning krijgen in 2013! Maar dat kon ik in augustus 2012 natuurlijk nog niet weten.

Oranje voor Nederland! Ieder land heeft een eigen kleur en afmeting! Zie kader voor een omschrijving van de uitdaging!

Nederland mag net als ieder ander land 12 inzendingen aanleveren. Deze driehoeken worden in de vorm van een hexagon gepresenteerd. De bedoeling is dat deze inzendingen na de tentoonstelling in Birmingham een rondreis maken langs diverse deelnemende landen van de EQA. Ze worden in deze landen tentoon gesteld tijdens jaarlijkse tentoonstellingen, algemene ledenvergaderingen etc. Je ben je inzending dus ongeveer 2 jaar kwijt.

Oproep voor de EQA tentoonstelling in 2013

Het thema is “Movement”(beweging). Ieder land mag 12 inzendingen aanleveren. De quilt dient een driehoek te zijn met drie gelijke zijden, iedere zijde is 25 cm. De kleur is uitsluitend oranje in alle toonaarden. Svp ook de achterzijde in deze kleuren. De driehoek dient te worden afgewerkt zonder dat de binding aan de voorzijde te zien is (no raw edges). Alle driehoeken dienen een ophangsleuf van 10 cm aan de bodemzijde van de driehoek te hebben. Indien u belangstelling heeft, dan kunt u een inschrijfformulier met alle details bij mij opvragen: Inge Schoonderwoerd voorzitter@quiltersgilde.nl. De quiltjes dienen uiterlijk 31 mei 2013 gereed te zijn.


Bij meerdere inzendingen moeten we wel een selectie maken, maar ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Doe mee en laat zien hoe mooi oranje kan zijn!

4 opmerkingen:

Annerieke zei

Misschien kunnen jullie het verzoek hier ook plaatsen, de link werkt niet bij mij :(

Hannie de Beer zei

Wat leuk, om al vijf quiltjes te zien, tot mijn verrassing ook die van mij!

Nienke zei

Oh wat een leukerdjes, ik had ook nog een idee dus ik moet maar eens even in aktie komen anders blijft het bij een idee!

simone zei

Mijne is onderweg!