donderdag 9 mei 2013

Elke week een jaar: 1991

Wat een leuke ontmoetingen en discussies kunnen er ontstaan door de feiten die ik uit de oude Quiltnieuwsen licht. Tijdens de EXPO Veldhoven kwamen er een aantal oude getrouwen van het Quiltersgilde langs de informatiestand en toen bleek dat een van hen een voormalig penningmeester was. Hoe toevallig is het dat ze begon over alle verschrijvingen van het woord Quiltersgilde tijdens haar bestuursperiode. Laat ik nou juist de vorige week zo'n lijst in dit blogje geplaatst hebben!!

Het Quiltersgilde groeit snel van 5000 naar 6000 leden dit jaar en Quiltnieuws ziet er steeds professioneler uit: meer kleuren advertenties en foto's van nieuwe bibliotheekboeken en quilts van leden. En er komen steeds meer regio's bij.

Door het toenemende ledenaantal wordt de behoefte aan vrijwilligers ook groter.oproep om vrijwilligers


En quilters nemen hun hobby erg serieus......Zie onderstaande 10 geboden voor het maken van een quilt.Voor het eerst werd er ook een winkelroute georganiseerd tijdens de Algemene Tentoonstelling in 1991. Hieronder o.a. een foto van een van de etalages.


En zowaar de eerste foto van een art quilt. Nu niet meer weg te denken uit de inhoud van Quiltnieuws.


1991  
De Algemene Ledenvergadering was op 4 april in Hotel Haarhuis te Arnhem.
In de Doopsgezinde Kerk te Arnhem werd van 3 t/m 6 april een Tentoonstelling van Miniatuurquilts gehouden met het thema “De Regenboog”; 123 quiltjes en 917 bezoekers.
De Algemene Tentoonstelling werd gehouden in de Grote Kerk te Breda van 3 t/m 13 oktober: 10.195 bezoekers zagen 205 quilts. De lesgevers deden mee aan een wedstrijd om van een blauwbedrukt tasje een nieuw ontwerp te maken: in Breda sierden een vijftigtal het koor van de Grote Kerk. Voor het eerst waren er quilts te zien in de etalages rondom de tentoonstellingslocatie. Een nieuwe gewoonte ontstond.
Er waren dit jaar opnieuw twee midweken; in maart één in Renkum en in oktober in Laag-Zuthem.
Aangekondigd werd dat Quilt Expo Europe III in 1992 in Den Haag (Nederlands Congresgebouw) zou worden gehouden en de voorbereidingen namen een aanvang.
In het voorjaar werd het 5000ste lid ingeschreven en eind november waren er al 6000 leden!!
De regio”s Zuid-Holland-noord en West-Brabant hielden dit jaar hun eerste regiodag.
Het zomernummer van Quiltnieuws bestond voor het eerst uit 48 pagina’s.


Rose-Anne

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Leuk zeg, het jaar dat ik lid werd van het gilde!