donderdag 23 mei 2013

Elke week een jaar: 1993

In het jaar 1993 wordt al weer het tweede lustrum gevierd. Er zijn tegelijkertijd twee tentoonstellingen. Wat een organisatie moet dat zijn geweest, twee tentoonstellingen op verschillende locaties begin september in Zwolle!! En daarbij wordt tijdens de feesttentoonstelling ook nog een grote variëteit aan workshops aangeboden.
Leuk om te ontdekken dat er ook een aparte bijlage uitgegeven wordt met alle informatie over de Algemene Tentoonstelling en de workshops. Dat gebeurt in 2013 weer, bij het september nummer van Quiltnieuws wordt een bijlage meegestuurd met alle details over de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar.


lijst van workshops aangeboden tijdens de feesttentoonstelling

Het logo van het Quiltersgilde is mooi verwerkt in de quilt op de voorkant van het september nummer van Quiltnieuws.

quilt met het logo van het Quiltersgilde
 Het maken van tasjes in allerlei maten en vormen is iets wat populair was en nog altijd is.


tasjes waren en zijn nog steeds in de mode..

foto impressie van tentoonstelling in Zwolle
 En voor iedereen die binnenkort met vakantie gaat om toch een beetje zon te zien: laat je inspireren door vormen en kleuren die je tegenkomt.
laat je tijdens je vakantie inspireren door vormen en kleuren

1993:
De Alg. Ledenvergadering was op 23 april weer in Den Dolder. Fenny de Vries verliet het bestuur. Het bestuur werd tot 7 leden uitgebreid en bestond uit: Anneliese Pols (voorz.), Thil van Twisk (vicevoorz.), Corinne Brunnekreef (secr.), Laurence Schoemaker (pennningm.), Marijke Snijder en Marianne Klutman (alg. lid) en Liesbeth Ernst (hoofdred. Quiltnieuws). In september legde Thil van Twisk haar functie neer.
Het tweede lustrum werd feestelijk gevierd bij de opening van de tentoonstellingen in de Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle. Ruim 65 quilts met het thema “Feest” en alle blokken van de “Uitdaging” *) waren daar geëxposeerd. Quiltwinkels en een verkoopstand met de kwartetten waren aanwezig (en de schaaktweekamp Timman-Karpov). De Algemene Tentoonstelling was in de Broerenkerk te Zwolle met 150 quilts: voor het eerst was het nodig een selectie te maken, de ruimte was te klein voor de 240! aanmeldingen. Voorts waren daar demonstraties en quiltwinkels. Beide tentoonstellingen waren van 2 t/m 12 september en trokken in totaal ruim 11.000 bezoekers..
Tijdens de tentoonstellingen waren er, ook in de Nieuwe Buitensociëteit, veertig verschillende workshops van een halve of een hele dag; deze werden bezocht door bijna 1000 cursisten. De informatie over de evenementen verscheen in een aparte brochure.
*) De Uitdaging: een oproep in Quiltnieuws nr. 34 van december 1992 resulteerde in 626 inzendingen: een respons van bijna 9% van het ledenbestand. En het resultaat, een heus Quiltersgilde kwartetspel (naar een idee van Iek Ouweneel), een cadeautje voor de leden, viel bij elk lid omstreeks 1 september, de lustrumdatum, in de brievenbus. De oplage was 12.000 exemplaren.

De Tentoonstelling van Miniatuurquilts werd door de regio Zeeland georganiseerd in het Ramschip 'De Schorpioen' te Middelburg. Ruim 1000 bezoekers kwamen tussen 7 en 14  mei op de 80 'maritieme' quiltjes af.
Er waren dit jaar weer twee midweken.
De informatie van de vereniging werd voor het eerst gebundeld in de Jaarinfo, meegezonden met het lentenummer. Ieder jaar zal een herziene versie verschijnen.
In Quiltnieuws nr 38 , een themanummer over “witwerk”, veel foto’s van de jubileumviering
De EQA vergaderde in november in Edinburgh.
Aan de voorbereidingen voor de tentoonstelling 'Zijden Quilts' in het Kant- en Zijdemuseum 'Ter Zijde' in Wouw (1 maart tot en met 10 oktober 1994), een coproductie met het Quiltersgilde, werd al volop gewerkt.

Rose-Anne

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel gezellig die tasjes. Ik zal het tijdschrift waar het patroon instaat eens voor de dag halen, en er aan beginnen!

Nienke zei

Tjonge, nog steeds wist ik in 1993 niet van het bestaan, wat heb ik een hoop gemist!! Maar gelukkig deel je het nu alsnog een beetje met ons.