donderdag 30 mei 2013

Elke week een jaar: 1994


Het jaar 1994 werd afgesloten met een ledenaantal van 10.000!! De vereniging werd in alle opzichten volwassener: aparte rekeningen voor midweek en regio's, boekhouding in de computer, eerste budget.
Dat moet ook wel als je zo groot bent!!

Dat je met quilts meer kunt doen dan op je bed gebruiken, bankhangen of aan de muur spijkeren laat dit artikel over Pauline Burmeister zien.  Wat een leuke ligstoelen zijn dat!! Krijg nu helemaal zin in zon en zomer!!

strandstoelen


En in het juni nummer een patroon voor iedereen die die priegelhuisjes van vorig jaar een beetje te veel van het goede vond. Hier is de oplossing: de MOLA huisjes!

mola huisjes
 Mooie kimono quilt op de voorkant van het september nummer.


kimono quilt

Hier wat foto's van de opening van de Algemene Tentoonstelling in Arnhem. Het is altijd een lastige taak van de ATT commissie om een opener te vinden. Gerrie en Inge zijn er inmiddels in geslaagd iemand te vinden die de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar gaat openen!!! Hoera, petje af voor al het werk wat deze dames verzetten!!

opening ATT Arnhem
1994:
Een rustig jaar, hoewel ...
De Algemene Ledenvergadering vond plaats op 15 april in De Delta (vh Dorpshuis) te Den Dolder. Laurence Schoemaker en Marijke Snijders traden na zes jaar uit het bestuur. Het bestuur ging verder met zes leden: Anneliese Pols, Corinne Brunnekreef, Marianne Klutman-Kaptein, Marja Gorter-Sijperda, José Beenders en Madelon Verwer-Vonhoff.

Op 11 november was er een 2e Algemene Ledenvergadering in Den Dolder met als belangrijkste onderwerp de financiën. De basiscontributie werd voor 1995 vastgesteld op
namen de plaats in van Liesbeth Ernst en Marjo­lein den Boer. Het redactieteam werd uitgebreid met Nanda Lijding en Nel van der Valk.


F 42,--, in Europa wonende leden betalen F 55,-- en buiten Europa F 70,--.
De boekhouding ging in de computer. Er werd een begin gemaakt met budgettering: de diverse onderdelen van de vereniging die eigen kasstro­men hebben (zoals de Midweek en de regio’s) kregen elk een aparte girorekening.
De Tentoonstelling van Miniatuurquilts was in april in Schagen; de ca. 100 quiltjes met het thema 'Theater' werden door circa 450 bezoekers gezien.
Opnieuw was een selectie nodig voor de Algemene Tentoonstelling (deze keer geen thema), gehouden van 22/9 t/m 2/10 in de Eusebiuskerk te Arnhem. Uit ruim 400 (foto's van) quilts werden door Irma Hartsuiker, Suzanne du Pré en Dery Timmer (Stichting Textiel Plus) 200 zeer diverse quilts uitgezocht. Er waren 10.000 bezoekers.
Een nieuwe redactie trad aan: Jem Admiraal, Josée Jakobs en Tanja Noestheden
Veranderingen ook bij de advertenties. Willemien Scholte beëindigde haar werkzaamheden en de penningmeester, Marja Gorter, nam het over. Een nieuwe advertentierubriek, Snippertjes geheten, ging van start en Annamarie van Dijk nam dit voor haar rekening.
De bibliotheek ging van Coby Verkuijlen over naar Marye Maarsen met als achterwacht Gerda Groeneveld en Tine Klinkenberg.
In juni verscheen de tweede Jaarinfo: 1994/95.
Er kwam een buitenregio: Curaçao.
Aan de Midweek in Den Alerdinck te Laag Zuthem, namen 65 leden deel.
Ineke van Pagee beëindigde haar werkzaamheden voor de Quiltersgilde artikelen.
Het museum 'Ter Zijde' was zeer tevreden over de bezoekersaantallen van de tentoonstelling 'Zijden Quilts' die van 1 maart t/m 30 oktober 1994 in Wouw werd gehouden.
De EQA vergaderde in november dichtbij huis: in Antwerpen is de Belgische Quiltersvereniging gastvrouw.
1994 wordt afgesloten met een bijzondere mijlpaal: het 10.000ste lid wordt ingeschreven: mevr. Dijkstra uit Oldenhoven (Gr.)


Rose-Anne

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een bijzonder leuke aflevering van het tijdschrift! En al zoveel leden!

Ineke zei

Ik kan me nog enkele dingen herinneren. In 1994 ben ik meteen lid geworden

Aart zei

We komen steeds dichter bij het jaar dat ik lid werd, ik denk 1996, toen ik naar Gelderland verhuisde. Deze berichten vind ik erg leuk!
http://quiltaart.blogspot.nl

Truus zei

En het tijdschrift is nog steeds erg leuk met interessante artikelen voor iedereen!
En gisteren zo'n leuk cadeautje van een jarige vereniging erbij-hartelijk dank hiervoor!Een hele leuke en inspirerende verassing!.
goed weekend
groetjes,Truus Geerts