zaterdag 1 juni 2013

Quiltexpresse

Afgelopen woensdag kwamen de vrijwilligers van Quiltexpresse bij elkaar in Nijkerk. Quiltexpresse is een ingenieuse organisatie, geleid door Marjon Hoftijzer en Ilse Sprik.

Zij zorgen ervoor dat de quilts die geselecteerd zijn voor de Algemene Tentoonstelling worden ingeleverd bij de inleveradressen verspreid over het hele land.

Deze vrijwilligers kregen woensdag uitleg over de hele procedure. De ingeleverde quilts worden gecontroleerd op juist formaat van tunnel en oog aan de ophanglat.


Vlak voor de Algemene Tentoonstelling leveren deze vrijwilligers de quilts af in Nijkerk, waarna ze per vrachtauto naar de Algemene Tentoonstelling worden vervoerd.Na de tentoonstelling worden ze weer per vrachtauto naar Nijkerk gebracht. Ze worden weer opgehaald door de medewerker van Quiltexpresse, waarna de quilts weer kunnen worden opgehaald door de rechtmatige eigenaren.Een leuke workshop in de middag maakte dat het nuttige met het aangename verenigd werd. Het is belangrijk dat medewerkers bij elkaar komen en tips en ervaringen kunnen uitwisselen.

3 opmerkingen:

Annelies zei

Een hele organisatie. Petje af hoor !

Hannie de Beer zei

Geweldig, deze super organisatie! Een leuke workshop hebben ze dan ook welverdiend!

Nienke zei

Het is geweldig dat deze vrijwilligers al zoveel jaar zorgen dat alle quilts veilig aankomen en weer thuiskomen, heel bijzonder!