donderdag 6 juni 2013

Elke week een jaar: 1995


Het jaar 1995 begint met het mooie aantal leden van 10.000! Het blad wordt volwassener en vooral kleurrijker zoals te zien is op onderstaande foto.
Quiltnieuwsen van 1995Sommige onderwerpen komen steeds terug waaronder artikelen over de Amish. Fascinerend hoe die mensen leven en werken. En natuurlijk wat voor prachtige patronen ze gebruiken in hun quilts!!

En ook is de computer nu in steeds meer huishoudens aanwezig en daar moet je als quilter van profiteren. Dus de eerste Quilt-ontwerp programma's doen hun intrede.
Het kantoor in Nijkerk wordt tegenwoordig veel gebruikt voor vergaderingen en lesdagen. Het is niet meer voor te stellen dat "ons" kantoor er nog niet was in 1995...... In het december nummer een oproep om te gaan inventariseren wat de leden verwachten van een eigen huisvesting......1995:
De Algemene Ledenvergadering was op 7 april in Den Dolder. Marian Klutman volgde Anneliese Pols op als voorzitter; Madelon Verwer verliet het bestuur. Nieuw kwamen: Netty Rutgers, Dini Bouwers en Wobbie Plemper. In september trad Corinne Brunnekreef secr.) af en Netty Rutgers nam deze taak over. Een werkgroep “Huisvesting” werd ingesteld en o.l.v. Wobbie Plemper werden de wensen en verwachtingen van een eigen huisvesting geïnventariseerd. Er was behoefte aan vergaderruimte, werkruimte, archiefruimte en een algemeen trefpunt voor het Quiltersgilde.
Van 19 t/m 22 april werd de Tentoonstelling van Miniatuurquilts gehouden in Uffelte (Dr.) met als thema “Kleintje Drenthe”.
Van 14 t/m 24 september vond de jaarlijkse Algemene Tentoonstelling (geen thema) plaats in Koningshof te Veldhoven; 9000 bezoekers..
En met het gestaag groeien van de vereniging steeg de oplage van het steeds dikker wordende Quiltnieuws, groeide de Quiltersgilde collectie van quilts, kwamen er steeds meer regio's en regiodagen, steeg het aantal uitleningen uit de bibliotheek, etc. Voor het eerst werd de lidmaatschapskaart geniet in Quiltnieuws nr 43; daarvóór gold het strookje van de acceptgiro als bewijs van lidmaatschap.
De Midweek was weer in Den Alerdinck te Laag Zuthem; thema “Blikvanger”.
Door het bestuur werd een werkgroep “Fotoarchief” ingesteld o.l.v. Netty Rutgers.
Van 8 t/m 12 juni 1995 vond op initiatief van de EQA het eerste Europese Quilts Symposium plaats in Wales. In Wales begon toen ook de eerste tournee van de z.g. EQA-kofferquilts via de regio’s. Rose-Anne

3 opmerkingen:

Ineke zei

O ja, ik heb ze nog allemaal.De zwarte was de allereerste die ik ontving.

Nienke zei

Lees ik in het artikel 'In veel huizen staat een nauwelijks gebruikte pc'. Ja het staat er echt. Wat een leuke terugblik toch.

Klazien zei

Daar zijn onze huizen weer even in beeld. Gemaakt door cursisten van de Werkschuur in Sneek en geschonken aan Yoshida (ritsenfabriek) in Curobe (Onze zusterstad in Japan).
( www.quiltkwebbels.com)