donderdag 27 juni 2013

Elke week een jaar: 1998

We zijn al weer bij het derde lustrum van het Quiltersgilde aanbeland. Alle drie de keren werd er iets speciaals georganiseerd en cadeau gegeven aan de leden. Zo ook nu, in 2013, bij het 30ste lustrum: de mooie patronen bijlage met cd. Altijd weer een hele klus voor een aantal vrijwilligers om dat voor elkaar te krijgen!!

Is dit pas 15 jaar geleden? Er wordt gestart met een reeks artikelen over internet. Wij weten tegenwoordig wel beter..... Er is veel te vinden en lezen op het internet, soms moeten we onszelf tot de orde roepen en weer gewoon een paar steekjes zetten ipv achter de computer te zitten.En kijk hier eens naar die prachtige jurken! Het intensieve quiltwerk wordt helaas verstopt achter de schort. Echte kunstwerken zijn het. Waar haalden ze tijd vandaan.... Oh ja, ze hadden nog geen computers!!

De quiltexpres in zijn begin jaren. Nu is dat onder leiding van Marjon Hoftijzer een geoliede machine. Maar dat is alleen mogelijk, omdat in al die jaren het systeem steeds verder verfijnd is.

Mooie quilt op de achterkant van het december nummer : Rotterdam- Stad aan de Maas gemaakt door Willemien Caron. Het begin van een moderne manier van werkstukken maken is duidelijk aangebroken.1998:
Het derde lustrum werd gevierd met een cadeau voor alle leden: een logboek met 54 foto’s van quilts van leden met het thema “Beweging”. Deze quilts werden van 2 april t/m 17 mei 1998 geëxposeerd in Museum Jannink te Enschede.
De Algemene. Ledenvergadering was op 20 april, weer in Den Dolder. Aanwezig waren 137 leden + bestuur. Hanny Roodnat, Anneke van Rossum en Nelleke van Wely traden af als bestuurslid en er kwamen drie nieuwe bestuursleden: Marijke Martin, Terry Winkler en Bea Berends. Netty Rutgers trok zich terug, Dini Bouwers bleef nog voor een nieuwe bestuurstermijn. Per 1 september trad Jos Rietveld af om gezondheidsredenen.
Van 20 t/m 23 mei was de tentoonstelling van Miniatuurquilts in Eelde; thema: “Groningen in beweging”; 170 quiltjes trokken 1100 bezoekers.
De Algemene Tentoonstelling in de Grote of St. Jacobskerk in Den Haag (van 24/9 t/m 4/10) werd geopend door de 4 voormalige voorzitters en de huidige voorzitter van het Quiltersgilde. De opening werd feestelijk opgeluisterd met een strijkje van leerlingen van het Haags Conservatorium. Het thema van de tentoonstelling was “Beweging”. Er hingen 239 quilts en er kwamen 8000 bezoekers. Tot nu toe organiseerde het bestuur de ATT, doch vanaf dit jaar werd gekozen voor een vaste tentoonstellingscommissie bestaande uit Mieke Giezen en Ans Kastein.
De Midweek, bezocht door 64 deelnemers, werd georganiseerd in Mennorode te Elspeet; het thema was “Uit de losse hand”.
De bibliotheek omvatte inmiddels 700 boeken.
In 1998 telde elk nummer van Quiltnieuws 60 pagina’s. Aan het einde van het jaar verscheen een Index van Quiltnieuws.
Vanaf september was er, naast de Klos, ook het zilveren Schaartje dat uitgereikt werd aan medewerkers die zich verdienstelijk hadden gemaakt voor het Quiltersgilde.
De jaarlijkse vergadering van de EQA vond plaats in Brugge (B); in 1999 zal weer een symposium plaatsvinden en dan in Blankenberge (B.).
Er is nog geen permanente huisvesting gevonden voor het Quiltersgilde.     


Rose-Anne

2 opmerkingen:

Nienke zei

Oh ik heb me weer kostelijk vermaakt met het artikel Wat moet ik nu met Internet, wat is dit toch een leuke reeks. En de Rotterdam quilt is echt tijdloos mooi!

Hannie de Beer zei

Wat een leuk artikel! Ik heb genoten van het bericht over Internet.
En het logboek gebruik ik nog altijd, om de quilt tentoonstellingen en textielworkshops in te noteren. Een heel bruikbaar cadeautje ! En nu weer de mooie bijlage met dvd. Heel fijn!