donderdag 20 juni 2013

Elke week een jaar: 1997


Al lezende kom ik steeds dichterbij het moment dat ik zelf lid geworden ben. De zwart/wit Quiltnieuwsen horen tot het verleden en het blad ziet er steeds kleurrijker uit. De computer en het internet komen af en toe ter sprake, maar er staan nog geen e-mail adressen van redactie of bestuur in het colofon.In het april nummer een verslag van de midweek 1996. Voor dit populaire evenement (en voor het quilt weekend) kun je je nu al weer opgeven. Zie de website van het Quiltersgilde!!


 De fleurige voor kant van het juni nummer, helemaal met de hand geappliqueerd.


Het wiegedekentje wordt in 1997 geschonken aan het gilde. Dit dekentje en alle andere quilts die in het bezit zijn van het Quiltersgilde zullen in oktober in Veldhoven tentoongesteld worden. 
En mijn oog viel op een artikel over quiltlabels in het december nummer. Een belangrijk en niet te vergeten onderdeel van een quilt. Zeker als je hem weggeeft. Tegenwoordig worden ze vaak uitgeprint, maar met de hand borduren of geschreven kan ook.


1997:
De Algemene Ledenvergadering was op 14 april in Den Dolder met 86 leden + bestuur.
Marianne Klutman, Marja Gorter, Josée Beenders en Wobbie Plemper treden terug als bestuurslid. Netty Rutgers en Dini Bouwers blijven in het bestuur en er komen 6 nieuwe bestuursleden bij: Wimmie Scheper, Marijke Bosma, Jos Rietveld,  Hanny Roodnat, Anneke van Rossum  en Nelleke van Wely.
Het bestuur heeft nog geen adequate, betaalbare huisvesting gevonden.
In de Synagoge te Delft werd van 28 t/m 31 mei de Miniatuurtentoonstelling gehouden; thema “Zon, strand, zee en duinen”. Er hingen 252 quiltjes en er kwamen 1600 bezoekers.
De ATT was van 2 t/m 12 oktober weer in de Eusebiuskerk in Arnhem en trok 9500 bezoekers. Extra aandacht was er voor quilts uit België en Luxemburg. In afwijking van vorige jaren kwamen de gastvrouwen niet per bus uit het hele land, doch was er gekozen voor een vaste groep medewerkers uit de regio Arnhem.
Eind van dit jaar telde het Quiltersgilde ruim 11.500 leden.
De grote antieke quilt werd door het Textielmuseum in Tilburg gerestaureerd. Mevr. Matthes-Mörzer schonk het Quiltersgilde een antiek wiegendekentje; na restauratie werd het voor het eerst in Arnhem geëxposeerd.
In Quiltnieuws nr. 55 werden 8 pagina’s opgenomen met artikelen uit “de oude doos” en er verscheen voor het eerst een apart patronenblad opgenomen in het midden van het blad.
De Midweek werd gehouden in Den Alerdinck, thema “Er was eens een huisje”.
Naast de ledenadministratie ging de firma Koster in Laren ook de boekhouding van de vereniging verzorgen.
De EQA vergaderde in Wenen; Dini Bouwers was er aanwezig als IR. De EQA startte een eigen website. 

Rose-Anne

2 opmerkingen:

Marion zei

1997 was het jaar dat ik (helaas slechts de enige keer) heb deelgenomen aan de Midweek. Het mini huisjesquiltje hangt op ons mini kamertje - het toilet ;-)

Hannie de Beer zei

Ik ben heel benieuwd om het prachtige wiegedekentje te zien straks in Veldhoven, en natuurlijk ook de andere quilts van het Gilde!
Prachtig de vlinderquilt!