vrijdag 7 juni 2013

In memoriam: Ans Kastein

Op maandag 3 juni jl. is art quiltster Ans Kastein overleden aan de gevolgen van kanker. Ans heeft gedurende 20 jaar met haar artquilts en persoonlijkheid de quiltwereld kleur en warmte gegeven.
Gevoelens en gedachten in textiel uit te drukken is een belangrijk deel van haar leven geweest.
Vooral moderne technieken, het experimenteren met nieuwe materialen en het verven en beschilderen van stoffen waren voor haar één groot avontuur en die kennis deelde ze graag en veel.

Ans was met veel plezier lid van artquiltgroep Freetex met wie ze vorig jaar nog tijdens het Quiltfestival in Groningen exposeerde. Haar werk in de serie Levensdraden, 20 jaar leven met kanker, maakte toen op velen grote indruk :Ans Kastein heeft ons op een vredige wijze verlaten.
Voor ons was ze een lieve vriendin en een fijne collega.
Alle vriendschap, kreativiteit en inspiratie die ze ons heeft gegeven,
dragen we als een geschenk met ons mee.

FreetexEind 2012 werd er onder de naam 20 jaar Artquilts, een passie een solo-tentoonstelling van haar werk georganiseerd in Didam, daarvan treft u hier een compilatie aan met dank aan Mieke - Schabbing:Op het online condoleanceregister kunt u een berichtje achterlaten
voor de naasten van Ans:

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een heel verlies in de wereld van het Art quilten. We zullen haar missen, haar bijzondere werk en workshops. Een prachtig overzicht en bericht heb je gemaakt Nienke!

conny's quilts zei

Wat een mooi eerbetoon dit blogje.