maandag 21 april 2014

29 mei in Appeltern: Mini-Workshop Marijke van Welzen

Op 29 mei geeft Marijke van Welzen, tijdens de Quiltexpositie Tuingeluk in Appeltern, een workshop Textielcollage Bloemen.


Marijke werkt als autonoom kunstenaar, en in opdracht, onder haar label ART2WEAR. Ieder kledingstuk is uniek en op maat gemaakt. Haar draagbare textielcollages ontstaan intuïtief aan de hand van verschillende uitgangspunten. Soms baseert zij zich op sprookjes of verhalen een andere keer kan een bepaald lapje of kleur het uitgangspunt zijn.Met vele kleine lapjes en gekleurde naaimachinedraad geeft zij vorm aan verschillende voorstellingen.  Met applicaties, sjablonen, stempels, kraaltjes, band, kant e.d. maakt zij het geheel af. Haar jassen zijn al diverse malen met prijzen gewaardeerd (o.a. The Hoffman Challenge 2013 – clothing (USA), La Conner Quiltfest 2013- 1st en 3rd place wearable art (USA))

Marijke van Welzen (1956) volgde de opleiding tot docent textiele werkvormen en een particuliere modeopleiding omdat haar passie het werken met textiel is. Voor de technieken van Marijke is veel belangstelling. Wie ze wil leren kennen kan een workshop bij haar volgen. De mini-workshop in de tuinen van Appeltern geeft u de gelegenheid om hier alvast even aan te proeven!

Mini workshop 29 mei Tuinen van AppelternWe maken een collage, waarbij we stoffen met bloemdessins en diverse effen stoffen gebruiken.

Hiermee gaat u zelf uw eigen “ boeket “ samenstellen, u stikt de collage vast m.b.v. de naaimachine.
U kunt de collage thuis op een bestaand kledingstuk of tasje vast zetten.
Deze mini-workshop kost € 10,00 p.p. inclusief materiaal, duur 90 minuten.

Workshop 1 11.30-13.00 uur Donderdag 29 mei 2014 max. 8 personen
Workshop 2 14.30-16.00 uur Donderdag 29 mei 2014 max. 8 personen

De naaimachines worden geleverd door Bernina.

U kunt u hier inschrijven voor deze workshop.De betaling geschiedt ter plekke in De Tuinen van Appeltern.

Andere workshops tijdens de expositie zijn van Nancy Hakvoort en Lia Baars en Francoise Maarse, klik hier voor het volledige overzicht

Geen opmerkingen: