maandag 19 mei 2014

Persbericht Quiltexpositie in De Tuinen van Appeltern

Bij elke tentoonstelling stuurt het Quiltersgilde een persbericht uit. Al vroeg van te voren naar de verschillende textiel bladen van de verenigingen en de commerciële tijdschriften. Daardoor is de kans groter dat ze de expositie opnemen in hun agenda.
Een iets uitgebreidere versie van het persbericht sturen we een week of twee voor aanvang van de tentoonstelling rond aan de regionale pers. Dat persbericht staat hieronder vermeld. 
We hopen op veel bezoekers en natuurlijk mooi weer!!!
Kom je met de trein kijk dan op de site van De Tuinen van Appeltern om een tuintaxi te bespreken!!

Tot ziens tijdens het Hemelvaart weekend. Meer informatie over deze tentoonstelling is te vinden op onze website en natuurlijk de website van de Tuinen

Persbericht
Hemelvaart quiltexpositie in

De Tuinen van Appeltern

thema: TUINGELUK

Quilters zijn per definitie bijna altijd ook tuinliefhebbers. Daarom is het voor het Quiltersgilde een groot genoegen om te gast te zijn in De Tuinen van Appeltern tijdens het Hemelvaartweekend. Onze leden zullen dan hun quilts tentoonstellen met het thema: Tuingeluk. Allemaal prachtige werkstukken die geïnspireerd zijn op alles wat groeit en bloeit. Kleurig en fleurig zullen ze pronken in de verschillende gebouwen en een aantal zal zelfs buiten tentoongesteld worden.
Komt u ze ook bewonderen?
Tijdens de expositie worden er diverse workshops gegeven. Marijke van Welzen, die met haar jassen al diverse prijzen in de wacht heeft gesleept, geeft op donderdag een workshop “textielcollage bloemen”. Françoise Maarse laat op vrijdag en zaterdag de deelnemers proeven van de techniek van het paper-piecen en appliqueren. En Nancy Hakvoort en Lia Baars geven vrijdag en zaterdag een kinderworkshop waarin een multomap met bloemen versierd wordt. Er zijn ook korte inloop-workshops. Tevens zijn er alle dagen twee quiltwinkels aanwezig: M-Own Quiltshop uit Hernen en Atelier Maaike Bakker uit Diever.
Het Quiltersgilde is dé Nederlandse vereniging van patchwork en quiltenthousiasten en heeft rond de 12.000 leden.
Wat is een Quilt eigenlijk? 
Een quilt is een doorgestikte deken. Het wordt gemaakt van drie lagen textiel die op elkaar genaaid worden door middel van quilten. De top (bovenste laag) kan een hele lap stof zijn (whole cloth) of patchwork. Het woord quilt is afgeleid van het Latijnse “culcita”, dat gevulde zak betekent. Via de Franse woorden “couette” en “cuile” werd dit later quilt. (bron: wikipedia)

U bent van harte welkom om de expositie te komen bekijken. Het bestuur van het Quiltersgilde en de directie van De Tuinen van Appeltern staan u graag te woord.


Voor aanvullende informatie en fotomateriaal kunt
u contact opnemen met Rose-Anne de Haan, pr@quiltersgilde.nl


Geen opmerkingen: