dinsdag 13 mei 2014

Quilts en een online platform

Natuurlijk blijft het heerlijk om een tijdschrift of boek in papier vast te houden. Maar de zegeningen van een digitale wereld tel ik ook. Zo is er inmiddels het online platform www.issuu.com.
Op deze site vind je (voornamelijk engelstalige) tijdschriften (soms voorproefjes van tijdschriften/boeken) die daar door de uitgever zelf zijn geplaatst, bijvoorbeeld om het bereik van een blad te vergroten. Sinds begin dit jaar is Issuu ook geschikt voor tablets en dat maakt het allemaal nog leuker.Zo staat er nu een Through our Hands magazine online met prachtig werk van de textiel/quiltkunstenaars die verenigd zijn in Through our Hands met op de cover werk van Mirjam Pet-Jacobs.

Maar er is meer te vinden op Issuu.com, zo heeft Jeltje van Essen een inkijk exemplaar van de 'Dear Kaffe' online gezet:


Het werk van de online textielkunstgalerie Galleribba is in een catalogus te bewonderen.


Het Australische blad Down Under Quilts en Down Under Textiles is hier (deels) te bekijken.


Of oudere nummers van het Amerikaanse Love of Quilting.


En in de meer experimentele hoek, de Surface Design Association publiceert 'Swatch Collection'- sample editions, inspirerend!Dat geldt ook voor deze, 24 Tie-Dye Techniques:Prachtige wereld dus. Ze moesten er alleen ook een blik tijd bij geven ;-).

Over Issuu.com:
Als je een account aanmaakt (niet verplicht, gratis, alleen emailadres en wachtwoord), kun je je eigen 'stacks' maken, een soort favorieten-indeling. Je kunt uitgevers volgen of andere Issuu-leden en kijken wat zij in de enorme hoeveelheid bladen hebben gevonden. Ook kun je zelf inhoud toevoegen door een PDF te uploaden. De dienst is gratis en je bekijkt de bladen online, dus er wordt niets gedownload.

5 opmerkingen:

mia zei

Nienke wat een vondst, heerlijk voor mijn slapeloze nachten.

Aart zei

Dank je Nienke!
De virtuele wereld maakt het leven een stuk makkelijker.
http://quiltaart.blogspot.nl

Chris zei

Dat blik mag wel een supergrote bus zijn! Leuk.

Liesbeth Wessels zei

Leuke linken, dank je wel

Klaske zei

Leuke linken, die onderste heb ik al even bekeken! De rest bewaar ik maar even voor het weekend..