maandag 22 september 2014

Quiltersgilde exposeert ook op het Textielfestival - oproep!

De kerk in Arnhem is nog nauwelijks ontruimd of we denken alweer aan komende tentoonstellingen. Maar 2015 wordt een druk textieljaar dus we kunnen niet vroeg genoeg beginnen met oproepen voor deelname!

In Leiden zal op woensdag 13 t/m zaterdag 16 mei 2015 zal voor de 5e keer het Textiel Festival georganiseerd worden door Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum - STIDOC in samenwerking met verschillende textielverenigingen waaronder het Quiltersgilde.


Naast de internationale wedstrijd met het thema Water - Land (nog tot 1 oktober kan ingezonden worden) kan iedere deelnemende vereniging een eigen expositie in de Pieterskerk inrichten.

Wij roepen onze leden op een quilt te maken met dit thema Water - Land. Het formaat is: 50 x 70 cm. (breedte x hoogte)   Het Quiltersgilde kent 21 regio's, Het streven is uit iedere regio een quilt te selecteren zodat uiteindelijk alle regio’s tijdens dit Textiel Festival vertegenwoordigd zijn. Wij hopen op veel traditionele, eigentijdse en art quilts!

Hier zijn de inschrijvingsmogelijkheden te vinden:
http://www.quiltersgilde.nl/home/textielfestival-2015-2.htm 

De deadline is 1 maart 2015.

 

5 opmerkingen:

Rija zei

Geprobeerd om aan te melden, maar helaas lukt dat niet. Krijg een melding dat het niet mogelijk is.
met vr.gr. Ria Visser

Nienke zei

Bedankt Ria voor de melding, we laten er direct naar kijken! Hoop dat het snel opgelost is.

Nienke zei

PS. Inmiddels werkt alles weer naar behoren!

ingartdotcom zei

Waarom 2 data, vind 1 oktober vrij kort en waarom een andere groep 1 maart. Gr. IngridL

Nienke zei

@Ingrid, iedere expositie kent een eigen tijdpad afh. van de selectieprocedure, daar is niet zo veel aan te doen, de wedstrijd moet nog bejureerd worden en de werken moeten nog vooraf ingestuurd worden voor een tweede ronde jureren. Dat vraagt tijd. Uiteindelijk is het allemaal vrijwilligerswerk van mensen uit verschillende groeperingen die al dan niet bij elkaar moeten komen. De inzendtermijnen die door hen bepaald zijn, zullen beslist een weloverwogen datum zijn.