donderdag 11 september 2014

Winkelroute.

Het is mijn beurt weer om te schrijven, vandaag alleen niet over een Art-thema. De laatste weken waren gevuld met de ATT in de Eusebiuskerk in mijn stad Arnhem. Nadat de laatste quilts de kerk zijn uitgedragen was het gisteren de beurt aan de quilts die in de winkelroute hingen.
Van vele quilts heb ik foto's gemaakt, niet van alle, voor de sfeer zijn ze gewoon voor de winkelruiten gefotografeerd.

Met onze commissie proberen we zoveel mogelijk een quilt te zoeken bij de winkel waar het komt te hangen, de boekenkast in een boekenwinkel en een quilt met stropdassen bij een herenmode zaak. De kinderboekenwinkel waar bovenstaande quilt hing - gouache Matisse - zijn boekjes met het thema dans geëtaleerd.
Soms heb je het geluk dat de etaleur net aanwezig is als je de quilt brengt, een gesprekje volgde en aan hem heb ik de vrije hand gegeven om de quilt een plek te geven. Een andere keer merk je dat de quilt niet goed te zien is en dat het eigenlijk een beetje weggemoffeld is om de aandacht niet af te leiden van de spullen die de winkelier verkoopt.
Wij hadden een lange voorbereidingstijd, in April zijn we al bezig geweest om de winkels te interesseren, want de lijst moest voor Juni al ingeleverd worden om op tijd bij de drukker te zijn. Winkeliers die eerst nee zeiden, ontdekte ineens hoe leuk het bij de buren geworden was en wilde ook een quilt in de etalage. Gelukkig hadden we nog een buffer op voorraad, uiteindelijk zijn 28 quilts niet te zien geweest. Bijna alles is weer opgehaald en terug naar de eigenaren, bijna want 2 winkels openen pas op donderdag, vrijdag en zaterdag hun deuren en worden nog opgehaald.
Leuk waren gisteren de reacties van de winkeliers op de 6 dagen dat zij vele bezoekers hebben gehad, dit hadden ze ook niet verwacht en vooraf kun je dat de winkeliers niet duidelijk maken. Iedereen heeft het als geweldig leuk ervaren, andere mensen als normaal in de winkel en bovenal dat onze groep zoveel tijd en energie steekt in het maken van dat wat zij leuk vinden.
De winkelroute commissie, Agnes Pas, Louise Kampfraath, Thea Weg en Aart Schinkel, danken dan ook de bezoekers van de ATT in Arnhem voor de sfeer die ze brachten in de stad en bij de winkeliers.5 opmerkingen:

Rian zei

En dan door de ogen van de bezoekers: het was net een soort speurtocht door de stad, waar zal de volgende hangen.

Er was een winkel die de quilt uit de etalage had gehaald omdat ze dacht dat het alleen het weekend was. Toen ze een aantal dames voor het raam zag speuren kwam ze naar buiten om vervolgens de quilt weer terug te leggen in de etalage.... hij mocht nog een dagje.

t Was erg leuk! Bedankt voor de organisatie.

flox zei

Wat een werk, Aart! Geweldig. Helaas kon ik er niet bij zijn dit jaar. Kan nog steeds niet goed lopen..........

Hannie de Beer zei

Een hele klus, maar jullie hebben wel eer van je werk gehad!

Nienke zei

Dit is echt de toef slagroom op de taart, briljant om de winkels in de stad met quilts aan te kleden, het kan niemand ontgaan zijn dat er iets te doen was in Arnhem en ook leuk om ze hier nog eens te zien!

Jo Huijsman zei

De winkelroute was een fantastische aanvulling op de ATT. Bedankt!