maandag 29 september 2014

WOKIKSUYE - Tipi driehoeken gevraagd!


Tijdens het Textiel Festival zal er op de "De Rode Loper" (een catwalk met beelden/installaties die gemaakt worden door leden van de verenigingen onder begeleiding van Leidse kunstenaars) in de Pieters Kerk van alles te zien zijn.

Het is de opdracht van iedere deelnemende vereniging om samen met een Leidse kunstenaar een pop of iets dergelijks 'aan te kleden'. Dit gebeurt met behulp van alle leden van de vereniging. Het Quiltersgilde heeft Petra de Haas toegewezen gekregen. Petra is in april op onze Tentoonstelling van Miniatuurquilts komen kijken om inspiratie op te doen en inmiddels is er een plan ontstaan.

Kunstenaar Petra de Haas maakt samen met de leden van het Quiltersgilde een kunstwerk in de vorm van een tipi met de naam WOKIKSUYE. Dit betekent “aandenken” in de taal van de Lakota-Sioux Indianen. De inspiratie heeft Petra gevonden in het feit dat de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Amerika (de Indianen) aan het verdwijnen is. Zij wil daarom aandacht voor deze groep en hun cultuur. Boven op de tipi komen dierenkoppen door Petra geboetseerd.


Voor het kunstwerk op de “De Rode Loper” vragen we alle leden van het Quiltersgilde een klein quiltje in de vorm van een driehoek te maken. Al deze driehoeken zullen op de tipi bevestigd worden en vormen zo een kleurig geheel.Alle informatie over dit projekt, het patroon (let op, deze moet nog vergroot worden!!) en het inleveren van de driehoeken kunt u ook vinden op de website van het Quiltersgilde.

De techniek is vrij, zowel patchwork als applicatie, trapunto etc. etc. kan worden toegepast. De kleur laten we ook aan u over.
De driehoek moet worden voorzien van een dunne tussenlaag en worden gequilt. Als er wordt gekozen voor stikken en omkeren kan daarna worden gequilt, je kunt ook eerst quilten en dan de naadtoeslagen naar binnen vouwen. Dus de afwerking is zonder binding of biesje.

Rechtsboven op dit blog zie je de Tipi-teller die al mooi begint op te lopen!

Voor algemene informatie over het Textiel Festival: http://www.textielfestival.nl

1 opmerking:

Klaske zei

Word aan gewerkt, nee zeg het verkeerd, hij word postklaar gemaakt ;-)