woensdag 7 januari 2015

Workshops en winkels

Er gebeurt veel in de Quiltwereld. Enerzijds 'vergrijst' de groep quilters van het eerste uur, anderzijds dient zich een 'nieuwe groep' aan die op een heel andere manier leeft. Allerlei activiteiten worden in een druk en vol leven gepland en zo ook een (nieuwe) hobby als Patchwork en Quilten.
Wat alle quilters evenwel gemeen hebben is de nieuwsgierigheid en interesse in nieuwe materialen, trends als Stonefield, Prince of Dear Jane, stoffen en technieken.
Wie anders dan de winkeliers kennen de trends die interessant zijn voor quilters, jong en oud(er)?
Om die reden hebben wij de winkeliers die op de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde in september komen, gevraagd om workshops te organiseren. Zo kunnen de bezoekers gezellig aanschuiven en iets nieuws leren of de kennis van een al bekendere techniek ophalen.
Binnenkort hebben we het gehele overzicht van de workshops die de winkeliers hebben voorgesteld en kunnen we beslissen hoe we daarvan een interessant totaalaanbod kunnen maken.
Via dit blog, Facebook, Quiltnieuws en uiteraard de websites van de winkeliers zult u daar dan meer over kunnen lezen.


Een eigentijdse manier van werken, geen keurige patches van een bepaalde maat die samen een patroon vormen maar een interessante vlakverdeling van verschillende vormen en kleuren.

Een andere verandering dit jaar is dat we behalve de kerk een tweede locatie huren. Het betreft De Latijnse School, op nauwelijks een minuut lopen vanaf de kerk. Wat we daar gaan doen is nog niet definitief besloten maar we denken aan het tentoon stellen van gastcollecties en lezingen. Dat is dan dus eigenlijk twee tentoonstellingen voor de prijs van een. De contacten met quilters die een interessante collectie hebben worden in de komende maanden gelegd en een enkele toezegging hebben we al binnen. Een en ander brengt uiteraard veel werk met zich mee en daarom zijn we nog steeds op zoek naar enthousiaste leden die in de omgeving van Deventer wonen en willen helpen om alle plannen uit te voeren. De tijdsbesteding verschilt per werkgroep en voor september vergaderen we maximaal drie keer met alle werkgroepleden. Voelt u zich aangesproken meld u zich dan aub via telefoon of mail (06-42054556 / att@quiltersgilde.nl).

En dan een laatste oproep: de posterquilt. Tot uiterlijk 1 februari kunt u foto's insturen van een quilt die het thema Kronkels uitbeeldt. Het inschrijfformulier vindt u op de website van het Quiltersgilde.
We zijn heel nieuwsgierig naar hoe dit thema wordt ingevuld en hopen op een mooie quilt voor de poster.


Een mooie kronkel van de quilttentoonstelling in Birmingham vorig jaar.

Soms is er er even tijd voor een grapje tijdens de drukke dagen van de tentoonstelling.We horen graag van u en voor nu een groet vanachter de tentoonstellingsschermen.
Inge van Koningsveld en Gerrie Schoonebeek

6 opmerkingen:

Marja Visser zei

leuk, grapje moet kunnen!!!

Chris zei

Wat een mooie quilt is dat met die kronkels! Sterkte en ook plezier bij alle organisatie.

Nienke zei

Leuke plannen!!

ciska zwart zei

Wat een leuk idee. Kom zeker, tot dan

Hannie de Beer zei

Dit wordt een spannend Quiltjaar!

Jo Huijsman zei

Ik word helemaal enthousiast en ga proberen een kronkel te maken.